Pilk peale! Montoni kevadsuvises kollektsioonis kohtuvad Island ja Kuuba

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Montoni kevad/suvi 2017 hooaja fotod on pildistatud Riisipere mõisas Harjumaal.
Montoni kevad/suvi 2017 hooaja fotod on pildistatud Riisipere mõisas Harjumaal. Foto: Niko Mitrunen

Eesti moebrändi Monton Kevad/Suvi 2017 kollektsioon on inspireeritud kahest pealtnäha vastandlikust saareriigist  - Islandist ja Kuubast.

Monton kevad/suvi 2017.
Monton kevad/suvi 2017. Foto: Niko Mitrunen

Monton soovib olla eneseväljenduse julgustajaks. Seetõttu sünnib kollektsioon kahe juhusliku pooluse kokkupuutepunktis, seal kus nendevahelisest dialoogist tekib midagi sootuks uut, mõneti ootamatut, aga ka andekat ja huvitavat. Näiteks kohtuvad Montoni kevad/suvi 2017 kollektsioonis kaks väikest saareriiki, kes on iseloomult vastandlikud – troopiline ja emotsionaalne Kuuba ning karge ja puhas Island. Erinevate pooluste ühtesulamist näeme ka mujal, näiteks kohtuvad Montoni kollektsioonis maailmamoe trendid ja andekate disainerite kiiksuga tõlgendused, põhjamaine puudutus ja idapoolne Slaavi särts.

Monton kevad/suvi 2017.
Monton kevad/suvi 2017. Foto: Niko Mitrunen

Islandist inspireeritud kollektsiooni osas peitub vihjeid selle imelise saareriigi loodusele. Nii on esindatud Islandi rahvuslind lunn ja mänguline kala Tobias, aga ka karged, puhtad loodusvärvid, mis muudavad Islandi osa kollektsioonist modernseks ja  skandinaavlaslikuks. Meestekollektsioon keskendub nutikalt loodud esemetele, mida on lihtne omavahel kokku sobitada.

Monton kevad/suvi 2017.
Monton kevad/suvi 2017. Foto: Niko Mitrunen

Modernselt romantiline osa kollektsioonist, Kuuba, loob mängulise kontrasti Islandiga. Kollektsioon räägib ajaloolise loo minevikust tänapäevani. lillemustrid, mis on mõjutatud Kuuba rahvuslillest preerialaternast ehk mariposast, loovad hämmastavaid kooslusi romantiliste volangidega. Kuuba kollektsioonis peituvad samuti vihjed saareriigi loodusele, mille märksõnadeks on troopilised värvid, lopsakad vormid ning palmimaastikud.

Monton kevad/suvi 2017.
Monton kevad/suvi 2017. Foto: Niko Mitrunen

Inspiratsioon: Island ja Kuuba

Võtmeesemed: bomberjakk, kookonsiluetiga kleit, läbipaistva alaosaga kardiganid ja kleidid 

Värvid ja mustrid: Island: siniste varjundid, violetsed ja hallid, arbuusipunane ja kübeke erkkollast. Kollektsioonis on esindatud Islandi rahvuslind Lunn ja mänguline kala Tobias. Meeste kollektsiooni põhivärviks on beež, suvele lähenedes muutub see pastellkollaseks. Aktsentvärv on roosa: väga heledast kuni küpse marja toonini.

Monton kevad/suvi 2017.
Monton kevad/suvi 2017. Foto: Niko Mitrunen

Kuuba: rebukollane, roosa ja keevaline roheline on pehmendatud trendika beeži ja pastelse nutriaga. Esindatud on Kuuba rahvuslill preerialatern ehk mariposa. Aktsentvärvid on erkoranž ja roheline. Meeste kollektsioonis on esindatud mitmed julged värvid, mida mahendavad põhitoonid nagu beež, valge ja hall, hõlmates ühtlasi erinevat värvi kangaid või värvilisi triipe.

Monton kevad/suvi 2017.
Monton kevad/suvi 2017. Foto: Niko Mitrunen

Lõiked ja vormid: Hästi viimistletud ristlõigetega vormid ja detailsus, ideaalselt sobilik city smart look-iks. Volangid. Ametlik -  ja vabaajariietus laenavad üksteiselt siluette ja materjale luues nii trendikaid hübriide. High-low- ja kookonsiluetid.

Materjalid: scuba kangas, tüll, lina, pehmed ja mugavad trikotaažmaterjalid

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles