Kui oluline on hea seksi jaoks armastus?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dorling Kindersley ltd / Alamy/ Vida Press

Seksiekspert Tracey Cox on kirjutanud seksist 16 raamatut ja aastate jooksul on talt küsitud palju juhuslikke seksiteemalisi küsimusi. Üks teema, mille vastu just naised suuremat huvi tunnevad, on armastuse mõju seksi kvaliteedile. 

«See on väga huvitav,» tõdeb ekspert Daily Mailis, «et seks võib olla vaimustav ka inimesega, keda sa ei armasta – või ka kellegagi, kes sulle eriti ei meeldi. Aga see, et sa kedagi armastad, ei tähenda tingimata, et temaga on hea seksida.»

Coxi sõnul usuvad armunud, et sobivad kokku nagu sukk ja saabas, kuid see ei pruugi nii olla. Suurepärase armusuhte ja suurepärase seksi koostisosad on erinevad. «Heaks seksiks on vaja kuhjaga keemiat, sobivaid libiidosid, seiklusjanu ja avatud meelt. Armastuseks on aga vaja lähedust sügaval emotsionaalsel tasemel, intellektuaalsed sobivust ja võrdseid moraalseid väärtusi,» selgitab ta.

See on ka seksperdi sõnul põhjus, miks kõige võimsamaid orgasme võib saada mehega, kes mõjub sulle tegelikult halvasti ning miks seks kalli abikaasaga võib valmistada pettumust. 

«Mõned valivad armastuse asemel orgasmid, aga enamasti saadakse aru, et seksile kuulub vaid väike osa ajast ja armastus jääb võidutsema,» ütleb Cox.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles