Kuus nõuannet esimeseks tööpäevaks

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Benis Arapovic / PantherMedia / Scanpix

Palju õnne! Ilmselt oled sa intervjuude voorust edasi saanud ja töökoha teiste kandidaatide ees endale napsanud. 

Esimene tööpäev on ilmselt natukene ärev ja närviline, aga ajapikku läheb asi paremaks. Siin on mõned nõuanded ja nipid, mida saad teha enne esimest tööpäeva ja selle ajal, et olla 100 protsenti kohal ja anda endast parim.

  1. Uuri ettevõtte kultuuri ja ajaloo kohta. Eksperdid ütlevad, et enne esimest tööpäeva on väga kasulik uurida, mida firma endast kujutab. Mine sotsiaalmeediasse, googelda, vaata oma ülemuste LinkedIni profiile. Nii on sul esimesel päeval lihtsam nimed ja näod kokku viia.
  2. Ole varakult kohal. Kui sa jõuad varem kohale, siis sa näitad välja, et sa oled motiveeritud ja valmis tööle asuma. Lisaks on sul võimalus enne tööpäeva algust ennast sisse seada ja kohaneda.
  3. Järgi 80/20 reeglit. Esimesel päeval on palju uut informatsiooni. Tee nii, et 80 protsenti ajast oleksid sa aktiivne kuulaja ja 20 protsenti ajast esitaksid asjakohaseid küsimusi.
  4. Ole puhas ja hoolitsetud. Valmistu esimeseks tööpäevaks ja komplekteeri oma kostüüm vastavalt organisatsiooni kultuurile. Tegelikult võiks sul esimeseks nädalaks olla kõik riided valmis, pestud ja triigitud. Lisaks hoolitse selle eest, et su hambad ja juuksed oleksid puhtad ning küüned korras.
  5. Võta kaasa märkmik. Mäletad, kuidas sa intervjuul vandusid, et oled organiseeritud ja kohusetundlik? Nüüd on aeg seda tõestada. Kindlasti võiks sul kaasas olla märkmik, kuhu asju vajadusel üles kirjutada.
  6. Ütle «aitäh». Esimese päeva lõpus täna kiirelt kõiki, kes sind aitasid. See aitab sul uute kolleegidega suhteid soojendada ja sa näitab, et sul on hea meel nendega ühes tiimis olla, vahendab PopSugar. 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles