Pruudid, tähelepanu: kuus asja, mille tegemist sa ei tohi pulmakorraldajalt paluda

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Salvador Burciaga / PantherMedia / Scanpix

Pulmakorraldaja teenused on ka Eestis aina populaarsemaks muutunud, kuid vastupidiselt filmides nähtule, kus pruut nipsutab sõrmi ning palgatud abiline aina jookseb, tahavad pulmakorraldajad meelde tuletada: on asju, mida ei tohi neilt paluda.

AOL Lifestyle nimetab kuus palvet, mis ei ole mõistlikud.

1. Tülide lahendamine. Tülitsed kihlatu või emaga? Ära sega sellesse pulmakorraldajat! Nad pole suhtenõustajad. Ainus kord, kui tasub nende nõu küsida, on siis, kui tegemist on tõesti korraldusliku probleemiga. Suhteküsimused lahendage omavahel!

2. Jooksupoisiks olemine. Enne, kui sa palud pulmakorraldajal sinu eest mööda linna joosta, tee kindlaks, kas see käib üldse tema tasu sisse. Ka ei ole pulmakorraldaja ülesanne tuua keemilisest puhastusest su rõivaid või transportida lemmikloomi.

3. Haigete külaliste eest hoolitsemine. Pulmakorraldajad tõdevad, et on tulnud ette juhtumeid, kui nad on pidanud haigetele külalistele kutsuma kiirabi või organiseerima transporti – vahel ilmneb näiteks mõni ootamatu toiduallergia. Ometi pigem nad sellega ei tegeleks – oleks hea, kui sellised detailid ning vastutav isik oleks varem paika pandud ja läbi räägitud.

4. Külaliste lõbutsemine. Pulmakorraldaja fookuseks on pruutpaar, tema ülesanne pole mängida pulmavana ning lõbustada külalisi.

5. Alati kättesaadav olemine. Pulmakorraldaja ei pea olema 24/7 sinu käsutuses. Kui tegemist pole just su pulmapäevaga, on ta töötaja nagu iga teine, kes tahab õhtul koju minna ja oma eraelu elada.

6. Kõige eest vastutamine. Käes on pulmapäev ja sa avastad, et sättida on vaja lilli, katta laudu... See pole pulmakorraldaja ülesanne, selleks on eraldi inimesed, kelle rollid tuleb enne läbi rääkida ning nad palgata. Kui sa vajad oma pulmakorraldaja abi erinevate pisiasjadega pulmapäeval, pead sellest enne teada andma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles