Küüslauk. Aga must

Britt Rosen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teiste seas saab Eesti stendil tutvuda ka musta küüslauguga.
Teiste seas saab Eesti stendil tutvuda ka musta küüslauguga. Foto: Andra Kalda

Must küüslauk on tavaline küüslauk. Ainult et parem, väidavad maitsekütid. Kuidas musta küüslauku süüa? Margus Sarmet, kelle väike firma Must Küüslauk seda valmistab, jagab juhatust ja lahkab selle hingeelu.

Must küüslauk kõlab peaaegu et kokandusimena: seda kõlbab panna jäätisesse, šokolaadikooki, pastasse, risotosse, salatisse, lahtise piruka täidisesse, kastmesse ja võileivale või hoopis niisama näksida. Aasias, eriti Jaapanis ja Koreas, kus seda tuntakse kui tõhusat tervistajat, süüaksegi seda põhiliselt suupistena.

«See sobib tõepoolest pea kõikidesse toitudesse, nii magusatesse kui ka soolastesse. Maitseaineks või niisama lisandiks,» räägib Riigi Kinnisvara ASi teadus- ja arendusosakonna juhataja ning ettevõtja Margus Sarmet, kes hakkas seda oma väikefirmas paari aasta eest tegema. «Must küüslauk tumeda šokolaadi fondüüs või valge jäätisega on suurepärased,» toob ta endale eriti meelepärased näited. Ainult et pipra lisamisega tuleb olla ettevaatlik, sest see tapab toidus musta küüslaugu maitse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles