Seitse kala, mida lapseootel naised ei tohiks süüa

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuunikala.
Tuunikala. Foto: Massimiliano Gallo/ Panther Media/ Scanpix

Mereannid on üldiselt välja valgu- ja toitainerikkad, mistõttu peaksid need kindlasti kuuluma raseda või imetava naise toidulauale. See on aga periood, mil tuleb varasemast suuremat tähelepanu pöörata toidus sisalduvale elavhõbedale.

Naistel, kes on rasedad või toidavad last rinnaga, on soovitav vältida kuningmakrelli, marliini, karekala, hai, mõõkkala, Mehhiko lahest pärit hariahvena ja suursilm-tuunikala söömist, vahendab Greatist.

Õnneks ei ole tegu väga laialt levinud ja populaarsete kaladega ning see tuunikala, mis jõuab meieni konservides, on rasedatele ohutu. 

Kõige paremad kalad ja mereannid rasedatele (mida võib süüa 2–3 korda nädalas) on: anšoovis, heeringas, kammkarp, krookskala, homaar, harilik makrell, räim, meriärn, krevett, ahven, võikala, säga, tursk, merekarp, krabi, jõevähk, lest, kilttursk, heik, haug, mintai, lõhe, sardiin, meritint, kalmaar, tilaapia, mageveeforell, siig, hõbeheik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles