Üheksa kõige räpasemat asja, mida su laps täna puudutas

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Monkeybusiness Images/ Panther Media/ Scanpix

Nii see kord juba on, et maailm on täis pisikuid, mida silmaga ei näe, kuid mis on olemas sellest hoolimata. Kodus võime ju püüda oma lapsi haigestumise eest kaitsta, kuid mujal toimuvat pole meie võimuses ära hoida (ning selleks pole ka alati vajadust). 

Nakkushaigustest hoidumiseks on kõige lihtsam ja peamine vahend käte pesemine. Lapsed on aga teadupoolest hajameelsed ja hügieen ei ole nende jaoks prioriteet. Good Housekeeping reastas peamised asjad, mille katsumisega lapsed oma käsi määrivad ning mida tasub seega võimalusel ise rohkem pesta. 

Koolikott - samuti nagu naise käekott, puutub ka koolikott kokku võikvõimalike räpaste pindade ja põrandaga.

Kraaninupud - Kõige mustemad on enamasti need kohad, mida kõik katsuvad. Peale kraani on mustad ka ukselingid. 

Bussiistmed - kui su laps kasutab ühistransporti, võid kindel olla, et ta on kokku puutunud ohtlike mikroorganismide, bakterite ja hallitusega. 

Mobiiltelefon ja tahvelarvuti - kui sa ei lubaks lapsel tualettpotti lakkuda, siis ära lase väikelapsel ka oma telefoni suhu panna. 

Koolilaud - uuringud on näidanud, et koolilaualt võib suure tõenäosusega leida kolibakterit, streptokokki, salmonellat ja teisi ohtlikke baktereid. 

Lapse jalatsid - jalatsite külge jääb õuest ja valikäimlatest külge räppa, mis tuleb lapsega koju kaasa. 

Arvutiklaviatuur - arvutit kasutades on su käeulatuses kogu maailm, aga ka lai valik mitmesuguseid pisikuid. 

Turvatool - jah, see sama tool, kuhu oma lapse autos istuma paned, on ajaga enda külge palju mustust kogunud.

Telekapult - pult on üks kõige räpasemaid asju kogu majapidamises, aga kahjuks on see ka üks kõige ahvatlevamaid esemeid, mida väikelapsed suhu tahavad pista. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles