Pista porgand peekonisse

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ajakirjade Kirjastus

Peekonit, seda patuselt rammusat sealihatükki kardetakse, kuid samal ajal ka armastatakse, kuna see maitseb nii hõrgult. Läbikasvanud peekonist valmistatud roog saab mahlane ja lausa sulab suus. Õnneks sulab praadimisel ja küpsetamisel peekonist välja ka suurem osa kardetud rasvast ja valmistoit polegi alati nii rasvarohke.

Uue kokaraamatu «Peekoni 50 krõbedat varjundit» autorid Lia Virkus ja Britt Paju on kogunud kokku 50 maitsvat peekonirooga, mille seas on suupisteampse, salateid, grill-,  paja- ja vormiroogasid, toitvaid hommikusööke ning toekaid pearoogi. Järjest enam kasutatakse peekonit ka magustoitudes. Raamatus on näiteks peekonit ja viskit sisaldava šokolaadikoogi, astelpaju-brüleekreemi, milles on lisaks karamellist peekonit ja peekoniga maapähklivõi-šokolaadiküpsised.  Proovige järele!

Porgandid peekonis

Selles ühtviisi hästi nii suupisteks kui ka praekõrvaseks sobivas roas kohtuvad magusad porgandid ja vahtrasiirup toorsuitsutatud peekoniga. Kui kasutad noori porgandeid, pole tarvis isegi koorimistööd ette võtta ‒ amps valmib eriti vähese vaevaga.

  • 8 porgandit
  • 8 viilu ameerikapärast toorsuitsupeekonit või BBQ-maitsestusega toorsuitsupeekonit
  • 3 sl vahtrasiirupit
  • tšillihelbeid
  • tüümiani

1. Kui porgandid on suuremapoolsed ja kõvema koorega, siis koori need. 

2. Keera iga porgandi ümber toorsuitsupeekoniviil. 

3. Küpseta porgandeid 200-kraadise ahju ahjurestil, mille alla on asetatud küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaat, 20‒25 minutit. 

4. Poole küpsemise ajal määri porgandeid siirupiga ja keera ringi, et mõlemad pooled saaksid ühepalju kuuma. 

5. Serveerimisel puista peale tüümianilehti ja soovi korral ka tšillihelbeid.

Foto: Ajakirjade Kirjastus

Nipp 

Kui soovid toidule veidi lisavürtsi, kasuta BBQ-maitsestusega toorsuitsupeekonit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles