Täna on maagiline päev: pööripäeva nõiatembud Tahma-Toomaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Svetlana Mandrikova / PantherMedia / Scanpix

Hakkab pöörama! Täna, 21. detsembril 2016 kell 12.44 pöörab ilm jälle valguse poole. Täna on ühtlasi ka toomapäev, mil vanarahvas maajumal Toomase väge endale appi kutsus. Toomas aitab peletada kurjad jõud, et teha ruumi valgusele ja päikesele.

Sel aastal on pööripäev eriti vägev, sest Päikesele on toeks ka Kuu liikumine. Kolmapäeval on kuukalendri 22. päev, mis sobib suurepäraselt maagilisteks riitusteks, sest suur kosmiline infoväli ehk energiaväli on sel päeval lahti, kirjutab Salasõna. Informatsioon on kõige olemasoleva alus. Kuidas tervendaja tervendab? Ta ei muuda otseselt keharakke, ta keskendub rakkudega seotud informatsioonile infoväljas ja sõna otseses mõttes kirjutab seal oleva info üle. Kui tahad oma elus midagi muuta, muuda infoväljas olevat infot ja see muutus manifesteerub su ellu. Kasuta seda erilist aega, et vabaneda kõigest sellest, mida sa enam oma ellu ei soovi. Vabanenud ruumi saad täita sellega, mida oma ellu juurde soovid: tervist ja rõõmu, uut elujõudu, vabadust, armastust ja küllust.

Kuidas siis seda erakordset aega nõiduseks kasutada? Vanarahvas tegi sel päeval õlenuku või kaltsukuju, mille abil ebaõnne ja haigust endast ja oma perest eemale viia. Sellist nukku nimetati Tahma-Toomaks. Kui sa toomapäeval nuku valmis teed, siis pole see lihtsalt nukutegu, sellel kombel on aastasadade ja esiisade vägi taga.

Kuidas Tahma-Toomase maagiat teha?

Vahendid

Kasutada võib igasuguseid vahendeid, mis parajasti käepärast: paberit, niiti, nööri, paela, puuoksi, rohukõrsi. Ka tahkem ja toekam materjal sobib, näiteks nagu savi või kasvõi jahust ja veest kokku mätsitud tainas. Kasutada võiks looduslikku materjali, mitte plastikut või materjali, mis kergelt ei hävi. Vana traditsiooni kohaselt viib Tahma-Toomas halva endaga kaasa ja rituaali lõpuks tuleb Tahma-Toomast vabaneda. Vaja on veel pliiatsit või markerit, millega nägu ja sümboleid joonistada.

Foto: Salasona.eu



​Mina tegin pildil oleva Tahma-Tooma pehmest paberist, sest seda on kergem vormida. Väga hästi sobib paber, mida on rullidena igas kodus ja mida me kasutame, istudes uhkes üksinduses ühes väikses ruumis. Kas tundub liiga proosaline materjal? Mulle meeldib väga moto «Maagia argiellu!». Nähtamatu maailmaga suhtlemine ei pea olema elukaugelt pühalik, maagia olgu praktiline, just selline, millest on abi iga päev. Muidugi võiks ju kasutada ka näiteks kaunist ja pehmet siidipaberit, aga mul pole seda hetkel käepärast.

Tegelikult need asjad, mida me maagiaks kasutame, polegi kõige olulisemad. Kõige olulisem on su enda meeleseisund. Sinna, kuhu läheb tähelepanu, sinna läheb ka energia. Sinu täielik ja keskendunud tähelepanu on see maagiline tööriist, mis suudab infoväljas oleva info üle kirjutada. Tegevused ja vahendid, mida kasutad, lihtsalt aitavad keskendumisele kaasa.

Meisterdamine

Ära kammitse end ja lase fantaasial end juhtida! Kõik, mis sa enda heaks teed, on õige. Kirjeldan oma tööprotsessi: võtan paberirullist kolme lõigu pikkuse jupi. Seejärel rebin ühe lõigu küljest ja saan sedamoodi 2 paberitükki – üks on pikk ja teine lühike. Keeran pikema osa rulli ja vajutan lapikuks ning siis voldin selle riba keskelt pooleks. Keeran ka lühema osa rulli ja vajutan lapikuks. Nüüd panen Tahma-Tooma kokku. Lühemast ribast saavad Tahma-Tooma käed ja need ma panen pooleks volditud pikema riba vahele nii et moodustub rist. Tahma-Toomal on nüüd pea, käed ja jalad. Selleks, et Toomas koos püsiks, kinnitan ma kaks riba keskelt nööriga. Mul oli käepärast lillat pabernööri ja see sobis mu plaaniga hästi, sest lilla on vaimne värv, mis aitab olla ühenduses kõrgemate vibratsioonidega. Keerasin lillat nööri ka ümber Tooma käte ja jalgade ja valmis ta oligi.

Joonistamine

Nüüd on käes kõige tähtsam hetk – Tahma-Tooma peale joonistamine. Märgi tema peale kõik, mida sa soovid oma elus muuta. Mina tegin Toomale suured silmad ja prillid. Mu nägemine võiks olla parem ja ma palun Toomast, et ta mu halva nägemise endaga kaasa võtaks. Märkisin ära kurgupiirkonna – ärkasin hommikul natuke valusa kurguga, aga haigeks jäämiseks pole aega. Tegin Toomale suure musta südame, sest ma tahan kaotada südamest vimma ja vaenulikkuse teiste vastu ja hoolimatuse iseenda suhtes, et teha rohkem ruumi armastusele ja andestusele. Südame joonistasin nii ettepoole kui ka Tooma seljale. Me paneme tihti neid asju selja taha, mida me näha ei taha, aga ma tahan ka neist lahti saada. Tegin veel mõned sümbolid, näiteks trellid, et kujustada ebakindlust, mis ei lase mul olla nii vaba ja nii loominguline kui ma tahan.

Keskendu, mõtle ja joonista. Joonistamise ilu pole oluline, tähtis on tähendus, mis sa sümbolitele annad. Lase kujutlusel lennata, sest sel imelisel päeval on kõik võimalik.

Tahma-Tooma hävitamine

Kõlab karmilt, aga selles kogu asja mõte ongi. Me oleme harjunud tahtma oma ellu kõike aina rohkem. See pole universumi seadustega kooskõlas. Vanal tuleb lasta minna, et uuel oleks ruumi tulla. Maajumal Toomas võtab vana endaga kaasa ja sellesse puhtasse ruumi saad kirjutada uue info. Minu Tahma-Toomas on tehtud pehmest paberist, mis vees kergelt laguneb. Ma lähen sinna ruumi, kus kuningas jala käib ja võtan Tahma-Tooma kaasa. Viskan Tahma-Tooma vette ja vajutan loputuskasti nuppu. Vesi voolab ja Tahma-Toomas kaob. Keskendun nüüd neile asjadele, mida ma oma ellu soovin. Lausun: Mu silmad näevad väga hästi. Mu kurk on terve ja hääl selge. Mu süda on avar, täis armastust ja soojust. Ma andestan endale ja teistele. Ma olen vaba! Ma olen vaba elama, looma, töötama, elus edasi liikuma!

Tahma-Tooma hävitamiseks võid kasutada kõiki looduse stiihiaid. Lihtne on ta tulle visata, aga sobib ka maasse kaevamine või siis tükkideks rebimine, lastes kargel talvetuulel tükikesed laiali kanda.

Tänamine

Tänutunne on meeleseisund, milles on loomise võti. Tänulikkus hoiab su vibratsiooni kõrge ja just seda on uuele, äsja loodud tulevikuseemnele kasvuks vaja. Tänada võid kõiki ja kõike, nii Tahma-Toomast kui loodust, inimesi ja elu. Ära unusta tänamast iseennast, sest just sina ise lood ennast ja oma elu.

Planeeri oma rituaal pööripäevale 21. detsembril. Sellest pole midagi, kui su nõidumised jäävad kolmapäeva hilisõhtuks. Peale keskööd algab kaduneljapäev, mis on suurepärane aeg puhastamiseks ja lahtilaskmiseks. Katsu aga oma nõiatembud Tahma-Toomaga lõpetada enne, kui kell saab 00.48, sest siis lõppeb kuukalendri 22. päev ja vaba juurdepääs infoväljale sulgub.

Ja kui sul kõike seda tehes on muie suunurgas, siis seda parem. Saladus, millest kõneleb samanimeline film ja raamat, õpetab manifesteerimise oskust: sa saad seda, millele sa keskendud! Sellest veel suurem saladus aga ütleb: head luua on kergem, kui su sees on hea tunne! Kui sa tunned rõõmu, siis ongi kõik hästi, sest rõõm toob su ellu veel rohkem rõõmu.

Tahma-Tooma abiga rõõmsasse tulevikku!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles