Sünnitustoas näeb ilmavalgust nukubeebi

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: JCB Prod / PantherMedia / Scanpix

Tartu Tervishoiu Kõrgkool avab täna 15.detsembril kell 13 ämmaemandate simulatsioonikeskuses sünnitustoa. Loodud keskkonnas saab eelprogrammeeritava nuku abil simuleerida sünnitust, aga ka kõiki erakorralisi situatsioone, mida ämmaemandatel lahendada tuleb. 

Sünnitava nuku abil on võimalik õppida lahendama erinevaid juhtumeid lähtudes eelnevalt programmeeritud stsenaariumitest. Simulaatoriga saab harjutada nii normaalset sünnitust, aga ka olukordi, mis tulevad praktikas ette harva. Samuti saab loodud simulatsioonitoas läbi mängida elustamist sünnitusolukorras, sealjuures reageerib nukk kliinilistele sekkumistele ning on võimalik jälgida ema ja loote elutähtsaid parameetreid.

Tartu Tervishoiu Kõrgkooli ämmaemanda ja õe õppekavade juht Saima Hinno nentis, et taoline sünnitav nukk ning lisaks soetatud 25-nädalase vastsündinu suurusele ja funktsioonidele vastav mannekeen on Eestis ainulaadsed ning võimaldavad tulevastele ämmaemandatele parimat õpet, aga ka uusi täienduskoolitusi valdkonna spetsialistidele.

 Eripäraseks muudab nuku ka keskkond, milles seda kasutama hakatakse. «Meie sünnitustuba loob ema, lapse ja pere vajadusi arvestava turvalise sünnituskeskkonna, mida on olukorrast lähtuvalt võimalik operatiivselt muuta erakorraliste situatsioonide lahendamiseks,» sõnas Tartu Tervishoiu Kõrgkooli õppejõud Marge Mahla.

Sünnitustoa avamine toimub 15. detsembril kell 13 Tartu Tervishoiu Kõrgkooli simulatsioonikeskuses aadressil Nooruse 5. Kõrgkoolis on läbi viidud mannekeenide nimekonkurss, ka nukkude nimed kuulutatakse välja kohapeal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles