Talvine moesüst: imetle kohalikku ehtedisaini

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna vanalinnas asuv A-galerii ootab sel nädalal kõiki ehtekunsti austajaid üritusele «Talvine ehtemüük», kus ligi 70 kunstniku looming on müügil tavapärasest soodsama hinnaga. Samal ajal on seifigaleriis avatud hiljuti SA Noor Ehe preemia pälvinud kunstniku, Kätrin Beljaevi isikunäitus «Berberis vulgaris». 

Kätrin Beljaevi näitusel on eksponeeritud klassikalises meeleolus värvikalt temperamentsed kaelaehted. Visuaalne kontseptsioon on rõhutatult klassikalises raamistikus ja pidulikult talvevärvides. Graveeritud ja värvitud puit, verevad kivid ja voogavad vormid laiendavad Kätrinile juba omast ehtetunnetust ning toovad selle kõrvale ka midagi eksootilist ja võõrapärast. Ehteid saadab satiirilisele kirjandusele viitav tekstilõik, mis looritab väljapaneku salapäraga. Näitust saab A-galeriis külastada kuni 2. jaanuarini.

«Eesti inimesed on üha rohkem hakanud kodumaist unikaalset ehtekunsti hindama,» kinnitab A-galerii juhatuse esinaine Triin Elias. «Meie galeriis saab tutvuda enamiku Eesti ehtekunstnike loominguga ja seda endale ka kandmiseks soetada. Ainulaadne ning personaalselt kandjale valitud ehe on kahtlemata vägagi eriline jõulukingitus.»

Tänavune A-galerii üritus “Talvine ehtemüük” toimub 15. ja 16. detsembril, galerii on mõlemal päeval avatud kell 10–20. Kõik, mis A-galeriis müügil, on nendel soodsam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles