Rasvasüstid vs implantaadid: kumb protseduur on rindade suurendamiseks parem?

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Paola Casadei / PantherMedia / Scanpix

Soovid oma rindasid suurendada, et tunda ennast veetlevama ning naiselikumana? Püsivaid tulemusi annavad nii rinnaimplantaatide siirdamine kui ka sinu enda rasvkoe siirdamine rinda, kirjutab Clinica blogi.

Esteetilise Kirurgia Erakliiniku Clinica kirurg dr Triin Vasar selgitab, kuidas toimub rindade suurendamine rasvasüstidega ning millega tuleb enne ja peale operatsiooni arvestada.

Konsultatsioonil selgitab kirurg välja sinu ootused rinnasuurendusoperatsioonile ning selle, milliseid tulemusi saavutada soovid ning kui palju aega oled nõus kogu protsessile kulutama. Kui soovid saavutada A korvisuurusest C korvisuurust ilma implantaatideta ning ainult rasvasüstidega, siis tähendab see vähemalt kolme operatsiooni.

Ühe operatsiooniga on võimalik rinda suurendada pool kuni üks korvisuurust. Suuremat rinda ei ole võimalik ühe korraga saavutada, kuna see ei oleks ohutu sulle ega ka rasvarakkudele ning sul ei pruugi olla ka piisavalt rinna ümbrikku, kuhu rasvkude siirdada. Konsultatsioonil teeb kirurg kindlaks ka doonorpiirkonnad, kust soovid operatsiooni jaoks rasva loovutada. Kõige tavalisemateks kohtadeks rasva võtmisel on kõht, küljed ning reied.

Ilukirurgia kliinik Christinas Clinic tuletab aga meelde, et rasvasiirdamise puhul peab endiselt mõistma selle meetodi eripärasid. Näiteks saab oma rasvaga täita vaid rinna eenduvat osa. See tähendab, et rinna baas suuremaks ei muutu ja rinnad kõrgemale ei tõuse. Selliseid muudatusi soovides tuleb ikkagi implantaadi poole vaadata.

Rasvasiirdamist saab endiselt kasutada selle traditsioonilisel eesmärgil. See sobib hästi olukordadeks, kus rindade erinevusi on vaja tasakaalustada või kui lihasepealsete implantaatidega on kaasnenud märgatav rant rindadel, selgitavad Christinas Clinicu spetsialistid. Selleks, et rasv maksimaalselt kehasse kinnitada, tuleb kanda toestavaid rinnahoidjaid kolme kuu vältel nii öösel kui päeval.

Rasvasiirdamisoperatsioonile tulemiseks on veel üks oluline eeldus – naisel peab olema piisavalt rasva kehal, mida esmalt välja imeda. Väikese rasvaprotsendiga naistelt ei ole lihtsalt siirdamiseks kusagilt rasva saada. Suurema rasvaprotsendiga naised saavad operatsiooniga tabada aga kaks kärbest ühe hoobiga – rinnad suuremaks ja reied või kõht saledamaks.

Kui sul puudub piisav rasvakogus, peaksid kaalus juurde võtma, et operatsioon toimuda saaks, selgitab Clinica spetsialist. Kui sa aga pole nõus kaalus juurde võtma, siis operatsiooni läbi viia ei saa. Kellegi teise rasvkude sinu rindade suurendamiseks kasutada ei saa.

Rinnasuurendusoperatsioonil märgib kirurg kõigepealt sinu kehal doonorpiirkonnad, kust võetakse rasv rindade suurendamiseks. Rasvarakkude ellujäämise tagamiseks toimub doonorpiirkonnast «õrn» rasvaimu. Seejärel süstib kirurg steriilse rasvkoe rinna piirkonda, mida sa suurendada soovid. Ohutuse tagamiseks toimub operatsioon alati üldnarkoosiga.

Rasvasüstidega rindade suurendamisel võrreldes implantaatidega on mitmeid eeliseid:

  • kirurg saab ise juhtida, kuhu rinna piirkonda ta rohkem rasva siirdab;
  • ei teki allergilisi- ega äratõukereaktsioone;
  • pärast operatsiooni on rind vähem valulik ning puuduvad piirangud sportimisele;
  • rindadele ei jää arme;
  • rind tundub puudutamisel loomulikum.

Pärast operatiooni pead arvestama paarinädalase paranemisajaga. Rinnale ei tohi survet avaldada ning seda tuleb soojas hoida neli nädalat. Tarbi süsivesikuterikast toitu, et tagada rindadesse siirdatud rasvarakkude ellujäämine. Kiirema paranemise ning parima tulemuse saavutamiseks ei tohiks peale operatsiooni suitsetada. Lõplikud tulemused on näha kolme-nelja nädala pärast peale turse kadumist rinnast. Kui soovid saavutada veel suuremat rinda, saab operatsiooni korrata kolme-nelja kuu möödudes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles