Eesti naised võidutsesid Valgevene tantsukonkursil

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helin ja Kristin.
Helin ja Kristin. Foto: Erakogu

TLÜ BFM koreograafia õppekava III kursuse tudeng Helin Jürmann võitis Vitebski IFMC 2016 kaasaegse koreograafia konkursil III preemia lavastusega «Masi(i)n». 

Soololavastus, mille esitas III kursuse koreograafiatudeng Kristin Tagam, loodi õppekava raames tantsukompositsiooni eksamiks juba esimesel kursusel. IFMC tantsukonkurss Vitebskis toimus 22.-27. novembrini juba 29ndat korda ja see on üks olulisemaid ja suuremaid rahvusvahelisi kaasaegse tantsu konkursse Ida-Euroopas, tuues kokku tantsukunstnikke nii idast kui läänest. 

Kristin.
Kristin. Foto: Erakogu

Eesti tantsukunstnikest on IFMC konkursil varasematel aastatel mitmeid auhindu võitnud Fine5 Tantsuteater Tiina Olleski ja Renee Nõmmiku koreograafiaga ning 2010.aastal ka Külli Roosna soololavastus.

Helin Jürmanni lavastus Masi(i)n etendus 15.11 Koreograafia 40 etendusõhtu raames Vabal Laval Tallinnas.

Foto: Erakogu

Helin Jürmanni lavastus Masi(i)n

Mas(i)in on võrrand autoõnnetusele, kus läbikogetud mälestused on võrdväärsed mäletamisega. Tänapäeval on meie tegevused tugevalt seotud mobiiltelefoniga, olles vahendajana sõnumite edastamiseks ja saamiseks, kuid ka elumomentide kinnitajana läbi piltide, uudiste ning videokujul. Meie oleme selle maailma kujundajad, luues endast avalikult jagatava ja paljastava platvormi. Selle tarbijatena tuleks küsida endilt, kellele need mälestused tegelikult kuuluvad? 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles