Ajakiri Anne & Stiil valis aasta naiseks Züleyxa Izmailova

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Züleyxa Izmailova
Züleyxa Izmailova Foto: Kalev Lilleorg

Ajakirja Anne & Stiil eilsel galaüritusel Kultuurikatlas pärjati aasta naiseks 2016 Züleyxa Izmailova ning selgusid ka Anne & Stiili ilulemmikud 2016 ehk aasta parimad ilutooted.

Aseri-eesti päritolu Zuzu ehk Züleyxa Izmailova (31) on keskkonna-aktivist, ajakirjanik ja vabakutseline fotograaf, kes peamiselt tegutseb rohelise ilmavaate ja jätkusuutliku arengu edendajana.

Ta on MTÜ Noored Rohelised eestvedaja ja vabatahtlik keskkonnaorganisatsioonis Eesti Roheline Liikumine. Izmailova põhiteemadeks on üleminek taastuvenergiale, ühistuline tegevus, mahetoit, loomade õigused jpm. Tema eesmärkideks on päästa lendorav väljasuremisest ja teha Eestist tõeline Ökoriik. 

«Zuzu tegevusest ei teata seni laiemalt kuigi palju, aga seda enam väärib tunnustust tema kirglik maailma- ja meie siinse elukeskkonna parandamine. Keskkonnateemade olulisus maailmas kasvab iga hetkega ja on hinnatav, et ka siin Eestis on inimesi, kes tervema ja puhtama elukeskkonna vajalikkust teadvustavad ja selle eest võitlevad,» ütles Anne & Stiili peatoimetaja Tiina Kruus.

Galal kuulutati välja ka Anne & Stiili ilulemmikud ehk parimad enam kui 300 tänavu turule jõudnud ilutootest. Valiku tegi põhjaliku testimise järel žürii, kuhu kuulusid ooperilaulja Helen Lokuta, moedisainer Tiina Talumees, fotograaf Stina Kase, juuksur-stilist Olga Krõlova-Pihl, jumestaja Liisa-Chrislin Saleh, laulja Daniel Levi Viinalass, saatejuht Roald Johannson ning toimetuse liikmed Tiina Kruus, Karolin Kuusik ja Helen Kalpus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles