Kuidas leevendada migreeni peavalu?

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Siin on mõned lihtsad ja looduslikud nipid, mis aitavad leevendada migreeni peavalu ilma, et peaksid kasutama ravimeid. 

Migreeni peavalu erinev tavalisest peavalust selle poolest, et samal ajal, kui inimest piinab terav valu pea piirkonnas, siis tavaliselt kaasneb sellega ka valgustundlikus ja isegi oksendamine. Migreeni peavalud on ühed hullemad, mida kogeda, vahendab BoldSky.com.

Siin on nimekiri looduslikest ravimitest, mis võiksid migreeni peavalu leevendada.

  1. Ingver. Proovi ingveriteed või näri lihtsalt natukene ingverit, see peaks peavalu leevendama.
  2. Viinamarjamahl. Viinamarjades on C-vitamiini ja viinamarja seened sisaldavad riboflaviini, mis peaks ka aitama peavalu vastu.
  3. Külma ja kuuma teraapia. Asetades kuuma kompressi laubale või valu kohta, siis lihased peaksid lõdvestuma ja see peaks valu leevendama. Samas, kui asetada valu kohta külm kompress, siis see teeb piirkonna tundetuks ja valu ei tohiks enam nii palju tunda anda.
  4. Taimetee. Eriti piparmünditee peaks leevendama peavalu ja sellega kaasnevat oksendamise tunnet, sest tee mõjub rahustavalt seedetraktile, mis põhjustab süda paha tunnet.  
  5. Rohelised juurviljad. Esiteks on neis palju vitamiine ja antioksüdante, mis aitavad parandada keha vereringet ja leevendavad sellega peavalu.
  6. Oliiviõli. See peaks aitama reguleerida keha hormoonide taset, mille kõikumine võib põhjustada peavalu.
  7. Kohv. Kohv sisaldav kofeiini ja mitmed uuringud on tõestanud, et kohv väikestes kogustes leevendab peavalu, aga seda ei tohiks liiga palju tarbida.
  8. Pähklid. Kuna peavalu on tihti tingitud magneesiumi puudusest, siis pähkleid süües on võimalik magneesiumi taset organismis tõsta.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles