Kuidas veekaalust lahti saada?

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Vahel võib juhtuda, et kaal on järsult tõusnud, sest keha hoiab vett kinni. Veekaalu võib olla isegi üle kahe kilo.

Kui tervis on korras ja kaalutõusu taga ei ole menstruatsiooni algus, on veekaalu põhjuseks ilmselt eelmisel päeval söödud toit, mis on liiga soolane, kirjutab You Beauty. Palju lisatud soola, mida on raske märgata, on näiteks töödeldud toitudes, maitsestatud lihatoodetes, valmistoitudes ja purgisuppides. 

Kuigi see ei tundu ehk väga loogiline, tuleb veekaalu vähendamiseks juua vett. Lühidalt öeldes uhab vesi liigse vee kehast välja. Need, kes palja vee rüüpamist ei salli, võivad oma vedelikuvarusid taastada maitseveega, millesse on pigistatud veidi sidruni- või laimimahla. Lisaks võib juua rohkem ka muid jooke nagu jääga rohelist teed või kohvi. Vastupidiselt levinud arvamusele ei vii kohv vett kehast välja nii palju, et seda peaks igal juhul vältima - kui juua mõõdukalt (kuni neli tassi päevas), ei pea kohvi arvelt vett juurde jooma.

Veekaalu aitab vähendada ka trennis higistamine. Lisaks aitab treening leevendada premenstruaalse sündroomiga seotud tujukust ja väsimust. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles