Viis põhjust, miks peaksid mehed joogat tegema

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Mehed ei peaks sugugi kartma. Spiritjooga loetleb põhjuseid, miks on ka meestel hea vahel joogatundidesse jõuda.

  1. Õpid kontrollima oma meelt. Mõtteid on meil sageli justkui mustmiljon ja need tekitavad rahutust. Lainevaht ju segab keskendumist. Jooga abil tunned, kuidas kogeda säravsinist (mõtte)rahu, sügavust ja selgust.
  2. Õpid vabastama ja mõistma emotsioone. Kõigil on tunded, kuid neid alla surudes on naiivne loota, et need kaovad. Jooga annab mõistmise, et «sina» ei ole su emotsioonid. See annab vabaduse tundeid tunda, aga ka teadmise, kuidas juhtida emotsioone, et nemad ei juhiks sind.
  3. Leiad kontakti iseendaga. Sisemaailmale keskendumine loob ühenduse Sinu Endaga. Nii muutud õnnelikumaks, oled vähem sõltuv ja mõjutatud välistest negatiivsetest teguritest. Me kõik saame luua endale õnneliku elu!
  4. Muutud teadlikuks oma kehas toimuvast. Õppides oma keha kuulama, tunnetama ja «lugema», saad palju vastuseid, kuidas lahendada probleeme ja vabastada pingeid. Ignoreerimise asemel keha märkide tähele panemine aitab ennetada tõsiseid terviseprobleeme.
  5. Füüsiline vorm muutub paremaks ja vastupidavamaks. Kuigi jooga eelduseks pole painduvus või hea füüsis, saad selle läbi stabiilse harjutamise ikkagi. Joogapoosid treenivad erinevaid sisemisi lihaseid, mõjutades olulisel määral ka näärme-, seede-, ja närvisüsteemi ning vereringet.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles