Uus trend - kuumad smuutid

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

«Mida rohkem tarbid tervislikku, seda vähem tunned isu kõige selle järele, mis ei ole kasulik. Veelgi enam, sa tunned end hästi, oled energiaga laetud, kõht ei ole tühi, unevajadus on väiksem ja immuunsussüsteem vastupidavam. Keha tunneb ära, mis on talle hea,» ütleb Eliq Maranik, üle miljoni raamatu müünud eestlanna.

«Las toit olla sinu ravim ja ravim sinu toit.» See mõte on Hippokrateselt (u 460-370 e.m.a).  Eliq Maraniku talviste smuutide põhjaks on erinevatest ravimtaimedest, marjadest ja puuviljadest valmistatud tee. Taimeteed võib maitsestada looduslike maitseainetega nagu sidrunikoor (mahetoode), marjad, puuviljatükikesed või vürtsid.

Uus trend – kuumad smuutit

Talvesmuutid võivad olla ka soojad. Kuumad smuutid on hämmastavalt maitsvad ja sobivad ideaalselt hommikusöögiks või päevaseks vahepalaks. Kuumadest smuutidest on saanud uus trend, mis jõudsalt populaarsust kogub.

«Sulata külmunud koostisained toatemperatuurile ja mikserda need värskelt tõmmanud ja kergelt jahtunud tee või taimetee ning vürtsidega. Maitseid saab lõputult kombineerida ja toiteväärtuse suurendamiseks võid lisada pähkleid ja seemneid. Kuumad koostisained tuleb lisada mikserdamise lõpus,» õpetas Eliq oma raamatu esitlusel Frankfurdi raamatumessil.

Eestis esitleb ta oma raamatut «Talvesmuutid» novembri eelviimasel nädalal ja valmistab kohapeal ka kuuma smuuti. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles