Neli üllatavat viisi, kuidas kasutada õunu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Väga paljud meist armastavad koduse maiuse ja vahepalana õunu. Need on tervislikud ja värsked, kuid mis viisidel saaks õunu veel rakendada?

1. Jume päästja

Rohelise õuna mask aitab näonahka niisutada ning eemaldada kerged kortsud nahalt. 

Retsept: püreesta kannmikseris üks koorega roheline õun koos poole tassi roheliste viinamarjadega. Lisa üks supilusikatäis sidrunimahla ja veerand tassi aloe verat. Lase masinal töötada, kuni moodustub tihke kreem. Määri kreemi näole, kaelale ja dekolteele ning pärast 15 minutit loputa sooja veega.

2. Hingamisabi

Õunakoored on täis antioksüdanti, mis aitab kopse kaitsta tolmu eest. St. George'i meditsiinikoolis tehtud uuring näitas, et inimestel, kes sõid viis või rohkem õuna nädalas, oli töötasid kopsud paremini.

3. Peanaha elustaja

Õunaäädikas aitab eemaldada kõõma, eemaldades bakterid, mis võivad seda tekitada.

Hea viis selleks on asetada paar supilusikat õunaäädikat otse pestud peanahale ja pesta see pärast ühte minutit maha.

4. Vöökoha kahandaja

Magustamata õunapüree on hea viis, kuidas väiksema rasvasisaldusega magustoitu nautida. Püree on rasva- ja kolesteroolivaba ning üks tassitäis püreed sisaldab umbes samapalju kiudaineid kui tassitäis pruuni riisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles