Järjekordne hirmutav tõestus, miks ei tohi lasta võõrastel oma last musitada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ohatisega inimene hoidku lapsest eemale!
Ohatisega inimene hoidku lapsest eemale! Foto: Mercury Press/Caters News Agency

Kui Amy Stintoni 14-kuusele pojale tekkis lööve, pidas ta seda esialgu tuulerõugeteks ja läks lapsega arsti juurde. Arst jahmatas teda aga väga üllatava uudisega, et Oliveril on herpes.

Pärast sellist diagnoosi võeti pisipoiss haiglaravile, sest herpesviirus on beebidele ja väikelastele väga ohtlik. Kuigi Stinton ei taha näpuga näidata ja teisi süüdistada, jäi laps ilmselt haigeks seetõttu, et keegi ohatisega täiskasvanu tegi lapsele musi, edastab Good Housekeeping. 

Kahest herpese tüübist - herpes simplex 1 (HSV-1) ja herpes simplex 2 (HSV-2) - on teine see, mis nakkab sugulisel teel, kuid esimene on levinum ja võib levida ka oraalselt, nagu juhtus Oliveriga. Ohatisega inimene võib nakkust väga kergesti edasi levitada.

Stinton postitas pildi oma lapse lööbest Facebooki, et teisi vanemaid hoiatada ja tuletada meelde, et igaüht ei tohiks oma lapse ligi lasta. «Oliveril on nüüd herpesviirus kogu eluks. Teine kord mõtle enne, kui beebile musi teed.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles