Heidi Ruul: 140 + 1 lugejakirja ehk jah, mul oli taaskord õigus! (2)

Heidi Ruul
, kolumnist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heidi Ruul
Heidi Ruul Foto: Erakogu

Eelmine nädal oli minu jaoks üks korralik emotsioonide virvarr. Sain viimase loo kohta meeletult palju tagasisidet – uskuge või mitte, aga mulle kirjutas tervelt 140 meest ja AINULT ÜKS naine. 

Teekski täna tagasihoidliku kokkuvõtte sellest, millised kirjad minu postkasti siis täpselt potsatasid. Tore oleks ju teada, kui palju petvaid mehi, kes seda ainult võõrale naisele tunnistada julgevad, siis tegelikult on? Või neid, kes tahaks petta, aga seda siiski mingil põhjusel siiani teinud pole?

Alustuseks teen kõigile, kes võtsid vaevaks minuga omi mõtteid jagada, korraliku kolmekümnendatele läheneva neiu kombel ühe veel korralikuma pai. Siiras tänu! Kõiki 141 kirja ma loomulikult ei avalda. Näiteks seda, milles pühalikult lubati, et miskine Jumal mind taolise õhutuskõne (?) eest ülehomme nahka pistab. Ülehomsest on saanud nädal – peaksid kellelegi ehk meeldetuletuse saatma? 

Anonüümseid kirju ka ei avalda – minu rõõmuks neid lihtsalt ei tulnud! Au ja kiitus inimestele, kes oma mõtteid ei häbene. Küll aga tuli anonüümset tagasisidet toimetusele ja osa sellest sai ka avaldatud. Seega kui kedagi huvitab, mida on öelda inimestel, kes seda ilmselt oma nime all öelda ei julge, siis stiilinäidet saad lugeda SIIT.  

Nüüd aga asja juurde: 

62 kirja meestelt, kes on oma naist petnud. Kurb! Üks neist selline: 

«Tere! Tahtsin lihtsalt tagasisidet anda. Mulle meeldivad inimesed, kes asju otse ja julgelt välja ütlevad ja kirjutavad. Ei õigusta ka mina petmist... kuid paraku olin kunagi selline mees, kes nii mõnelgi korral «avastas» end teise naise juurest. Süümepiinad olid suured, kuid kui tagantjärele mõelda siis ju oligi nii, nagu Te kirjutasite. Olen alati öelnud, et suhe on kahesuunaline tee, kus mõlemad peavad panustama üksteisesse ja suhtesse.»

34 kirja meestelt, kes VEEL ei ole murdunud (loe: oma naist petnud). 

«Pisar tuli silma, kui lugesin artiklit! Mina olengi see mees ja ma polegi üksi selles vanglas! On isegi naisi, kes aru saavad! Aitäh selle eest! Mind on vaja ainult selle pealtnäha imelise elu kinnimaksmiseks. Ülejäänud aja olen ma lihtsalt jalus.

Petnud ma oma naist ei ole. Ei tahaks ka petta. Aga no kurat, peale 12 aastat seda kannatust, ega risti ette ka enam ei lööks, kui võimalus tuleb!

Huvitav, kui see hiljem välja tuleks, kas elu läheks siis paremaks või hullemaks?»

Teadlikult vallalised – 20 kirja. 

«Hei, otsustasin otse Sulle kirjutada. Artikkel «Pole ju ime, et mehed petavad», on nii-nii tõsi. 

Sattusin selle peale läbi Facebooki ja lugesin ning sisimas noogutasin. Ja vot seepärast ma ilmselt vallalise elu elangi!»

Naine – 1 kiri. Ühtlasi ka ainus kiri, mille mõttest ma siiani aru ei saa. Aga avaldan ikka – võrdõiguslikkuse nimel! Ning ei ole nunn, ausalt!

«Sa kõnnid piiril, eks. Sa nagu tahaks ja ei taha ka, oled noor. Saa 50, on kogemusi rohkem. Usk ei aita, muuseas, see on nõme, kuna ei tule sinu nn jumal sinu elu korraldama, kui sa just nunn ei ole.»

Lisaks eelnevale laekusid ka mõned eriti arutlevad ning sisukad kirjad, mis on lihtsalt liiga originaalsed, et neid siinkohal jagama hakata. 

Lõpetuseks tahaks veel öelda, et need 34, kes oma naise petmist kaalusid, said maha rahustatud. 

Võtke heaks ning kaunist nädalat! 

*kirjad on lisatud muutmata kujul

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles