Küsimused, millest lahutatud inimesed on lihtsalt tüdinenud

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Kõigil inimestel on sugulane või tuttav, kes on kahjuks või õnneks lahutatud. Kui see juhtub, siis on väga raske teada, mida talle sellises situatsioonis öelda. Siin on mõned teemad ja küsimused, mida võiksid vältida. 

1. Mis juhtus?

See on kõige hullem küsimus sellepärast, et head vastust ei tule sealt mitte kunagi. Tavaliselt on põhjusteks petmine, sõltuvused, alkoholism või midagi veel hullemat, vahendab Attn. Lisaks näitab see, et küsija on natukene liiga uudishimulik.

2. Kes pettis?

See on esimene asi, mida inimesed eeldavad, kui nad lahutusest kuulevad. Isegi, kui asjalood olid nii, et keegi pettis, siis selle üle on äärmiselt raske arutleda.

3. Kas sa teadsid ette, et te lahutate?

See küsimus ei ole tingimata solvav, aga inimesed küsivad seda sellepärast, et analüüsida iseenda elu ja suhteid, kartuses, et see võib nendega juhtuda.

4. Mis sa arvad, kas sa kunagi abiellud uuesti?

See on kõige viimane asi, mille peale lahutatud inimesed alguses mõtlevad. See sõltub sellest, milliseks kujuneb nende edaspidine elu ja keda nad oma elus kohtavad. Pealegi on iga olukord erinev, kes hakkab hiljem ja kes varem kohtamas käima, sõltub juba igaühe enda valmisolekust.

Mida öelda nende küsimuste asemel?

Sellised küsimused nagu «kuidas sa ennast tunned?» ja «kas ma saan sind kuidagi aidata?» on normaalsed. Teinekord ei tasugi midagi öelda ja lihtsalt proovida toeks olla. Näita talle, et teie sõprus ei muutu ja sa oled talle sama hea sõber edasi.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles