Ära neid riideid töövestlusele selga pane

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tööriietus sõltub eelkõige ametist ja ettevõttest, kuid on üldjoontes läinud üha vabamaks. Mida aga panna selga tööintervjuule, kui firma kommete kohta pole midagi teada - kas pükskostüüm või kleidike? Olenemata sellest, kumma valid, on töövestluse riietuse juures palju suuremaid eksimusi, millest tasub hoiduda. 

Kontsakingad, mida sa kannad kaks korda aastas. Kui sa ei tunne end uhketes jalatsites väga mugavalt, siis ära pane neid jalga. Seejuures pole isegi vahet, kas need on kontsakingad või baleriinad, sest kui jalatsid pole ajaga sisse käidud, hakkavad need sind tõenäoliselt segama. Töövestlusele minnes pead olema omadega rahul ja enesekindel, mitte muretsema, kuidas sa kõnnid, soovitab Pure Wow.

Hiigelsuur käekott. Selleks, et potentsiaalse ülemusega juttu ajada, ei ole sul vaja kaasa võtta veepudelit, lõunasööki, kosmeetikat ja suurt märkmikku. Suur ja kohmakas kott võib anda signaali, et sa ei suuda eristada olulist üleliigsest ja oled lohakas. Kui pead oma tööde näitamiseks kaasa võtma portfoolio, pista see kaenla alla ja õlale võta väike struktuurne kott.

Teksapüksid. Teksapüksid sümboliseerivad «miinimumi» ja see tõlgendus võib üle kanduda ka sinu suhtumise hindamisele. Ära eelda, et stiilne jakk või eriline käekott teksade halba muljet kuidagi leevendaksid. Ka pingevabas töökeskkonnas (näiteks mõnes start-up’is või meediaettevõttes) jätad endast parema mulje, kui kannad teksade asemel mõnest muust kangast pükse.

Lendlevad boheemlaslikud riided. See, et sa pead trendidest lugu, on muidu väga tore, aga tööintervjuul võib julge isikupära näitamine pöörduda sinu vastu. See, kes tahaks sind tööle palgata, ei pruugi olla nii stiilne kui sina ja võib pidada su vintage hõlsti lohakuse tundemärgiks. Jälgi riideid valides, et sinust jääks tark ja detailidele pühenduv mulje. Seda edastab hästi näiteks valge moodsa kraega triiksärk.

Liiga trendikad ja noortepärased riided. Samal teemal jätkates ei sobi tööintervjuule ka väga trendikad riided, mille tõttu jääksid sa vestlusel meelde vaid oma riiete pärast. Näiteks praegu popp bomber-jakk sobib selga sõbrannadega linna peale minnes, kuid mitte töövestlusele. 

Igas ettevõttes ja ametikohal on oma riietumisstiil, millega jõuad hiljem paremini tutvuda. Kui tavaliselt on seal kombeks kanda kostüüme ja ülikondi, võid oma välimusele särtsu anda kirevama siidpluusiga. Ka vabama stiili puhul tasub siiski hoolitseda selle eest, et riietusstiil oleks värske ja lahe, kuid samal ajal lihtsamapoolne ja selge.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles