Seened slaavi stiilis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tummine seeneseljanka.
Tummine seeneseljanka. Foto: Liis Treimann

Teadupärast mõistab Vene köök seentega eriti maitsvalt ümber käia. Arter läks seenetoitudeks juhatust otsima teadagi kuhu – restorani Moon, kus kokad Roman Zaštšerinski käe all oma oskusi lihvivad, peakokk Aleksandr Voronin nende hulgas. Tema tihke seeneseljanka, kapsaga kukeseenekulebjaaka ja puravikumaitseline tatrapuder on teie ees.

Kui kunagi olid Mooni peakoka Aleksandr ehk Saša Voronini suured lemmikud kukeseened ja lapsepõlvesuvede teise poolde kuulusid alati puravikurohked seenekorjamisretked Pihkva kandis tädi juures, siis praeguseks on asi pisut muutunud.

Kuigi kukeseente vastu on tema tunded endiselt soojad ja Mooni sügavkülmas ootavad vaakumisse pakendatud kukeseened juba talve, võtab restoraniköögis suures koguses kukeseenetoitude valmistamine paratamatult pisut vaimustusetuure maha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles