Kõrvalehüpe on tervisele kasulik

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caters News Agency / Scanpix

Värske uuring näitab, et afäär võib olla kasulik nii sinu vaimsele kui füüsilisele tervisele.

Illicit Encounters tegi uurimuse, kust selgus, et suisa 42 protsenti petjatest on märganud enda juures positiivseid muutusi – nad tunnevad end füüsiliselt paremini, kui on «soetanud» armukese. Neist 91 protsenti peavad nähtuse peamiseks põhjuseks tõsiasja, et nad on hakanud teadlikult või alateadlikult rohkem oma välimuse ja tervise eest hoolt kandma, et armukesele muljet avaldada. See ongi toonud kaasa paranemisi ka tervisenäitajates.

Uuringu tegijad tõdesid, et kuigi afääridele vaadatakse ühiskondlikult halvasti, ei tasuks siiski üldistada. «Inimesed jäävad mitmel põhjusel halbadesse suhetesse lõksu,» selgitab nende pressiesindaja Christian Grant väljaandele Female First. «Inimesed kasvavad lahku, seks kaob, mõju avaldavad ka tõsised meditsiinilised näidustused – on võimatu lasta sel kõigel end mitte vaimselt mõjutada. Kõrvalehüpe meenutab neile õnnetutele inimestele, mida tähendab taas tunda ning täidab emotsionaalsed ja füüsilised vajadused, mida kodus ei rahuldata.»

Muidugi ei tähenda see, et esimene samm peaks olema partneri petmine. Pigem tasub püüda halva suhte põhjustatud negatiivseid külgi oma elus leevendada siiski nii, et tegeled põhjusega – lähete paariteraapiasse ja püüate suhet parandada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles