Näitlejanna Amy Schumer rääkis avameelselt vägistamisest

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amy Schumer.
Amy Schumer. Foto: DANNY MOLOSHOK/REUTERS

Näitlejanna ja koomik Amy Schumer käis hiljuti Howard Sterni jutusaates, kus ta rääkis oma uuest raamatust «The Girl with the Lower Back Tattoo». Intervjuu muutus aga väga avameelseks ja muuseas rääkis Schumer sellest, kuidas esimene kallim ta vägistas.

Schumeri sõnul toimus see siis, kui ta oli pooleldi magama jäänud. Nad mõnulesid kallimaga voodis ja vaatasid telerit, nad polnud kordagi vahekorras olnud ning Schumer oli sel ajal veel süütu. «Ma tundsin, et ta katsub mind ja ma mõtlesin, et ta kasutab ainult oma sõrmi, aga ühel hetkel muutus asi üsna valusaks. Ma tegin silmad lahti ja küsisin temalt, et mida ta teeb. Ta ütles, et ta arvas, et ma sain aru, mis toimub,» vahendab RedBook Magazine Schumeri sõnu.

Naise sõnul tundis kallim ennast pärast seda väga halvasti ja nad jäid esialgu kokku. «Ta sai aru, et ma tõesti ei teadnud, et ta oli minu sees. Ma lohutasin teda, ta oli mu kallim, ma armastasin teda. Aga hiljem muutusin ma väga vihaseks. See tekitas minus segadust ja mul oli usaldamisega palju probleeme.»

Schumer kirjutab oma kogemustest ka värskes raamatus ja leiab, et tema vägistamislugu erineb paljude teiste naiste omadest. «See pole «täiuslik vägistamine». Inimesed tahavad, et vägistamislood oleksid traagilised ja et ohvrid kannataksid. Nad kuulevad minu lugu ja mõtlevad, et «ei, ta käitub ise nagu lõdva püksikummiga naine, ta kindlasti teadis, mis toimub.» Me oleme nii kritiseerivad ja seetõttu ei taha ohvrid sõna võtta. Siin on minu lugu, mis pole «täiuslik» vägistamislugu, aga minult võeti süütus ja see, kuidas see toimus, ei olnud lahe,» kirjutab ta.

Schumer loodab, et selle loo rääkimine julgustab naisi rohkem sõna võtma: «See oli vale ja ebaõiglane ning seda poleks tohtinud juhtuda. Ma loodan, et teised ei pea selliseid asju kogema.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles