Küsitlus: eestlased armastavad täna pidu ja kilu

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Maxima Eesti korraldatud küsitluse kohaselt tähistavad Eesti inimesed taasiseseisvumispäeva pereringis pidusöögiga, kuhu kuuluvad eestimaised toidud nagu kartulisalat, liha, kiluleivad ning iseküpsetatud kook. 

«Läbi viidud küsitluse kohaselt on suure enamuse Eesti perede taasiseseisvumispäeva traditsiooniks kujunenud pidulik lõuna- või õhtusöök pere- ja sõprade ringis, lipuheiskamine ning ka heade Eesti filmide või vabaõhukontsertide nautimine,» ütles Maxima Eesti turundusjuht Jaanika Terasmaa.

«Taasiseseisvumispäeva pidulauale kuuluvad küsitluse tulemusel peamiselt kodumaised toidud nagu kartulisalat, grillitud või küpsetatud liha ning erinevad suupisted – kiluvõileivad, täidetud munad, pasteet. Konkurentsitult enim nimetati pidusöögi oluliseks osaks torti või isevalmistatud kooki,» lausus Terasmaa. 

Maxima Eesti ostuosakonna direktori Kristina Mustoneni sõnul on toonud taasiseseisvumispäev kaasa muutusi ka ostukäitumises. «Müügimahud hakkasid kasvama juba kaks-kolm päeva enne pidupäeva, kuid kõige enam suurenesid need eile, 19. augustil. Ligi 20 protsenti kasvas värske liha ja lihatoodete ning kulinaaria- ja kondiitritoodete ostmine. Samuti suurenes pidupäeva eel mahlade ning juur- ja puuviljade müük,» sõnas Mustonen.

«Nõudlus on kasvanud kõige enam kodumaise kuvandiga toodete osas, mistõttu suurendasime taasiseseisvumispäeva eel just nende toodete valikut meie kauplustes,» lisas Mustonen ning tõi näite, et traditsioonilist Tallinna kilu osteti augustis 22 protsenti enam kui eelnenud kuudel.

Kokku osales Maxima korraldatud küsitluses 475 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles