Rait Kapp annab aru: miks ma ilusalongis käin?

, kolumnist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Tänapäeval külastavad enamik hästihoolitsetud naisi minu arvates piisaval hulgal erinevaid ilusalonge. See maailm on minu jaoks suhteliselt võõras, kuid siiski on mõningad kogemused mul olemas. Esmalt tekitas see kõik muidugi omajagu küsimusi: miks küll pannakse nii palju raha enda välimusse, seda ilmselge eesmärgiga olla atraktiivne vastassoo jaoks? Mina olen ilusalongi pigem külastanud profülaktika mõttes – üldise heaolu nimel, et proovida, uudishimutseda. Kui ei ole proovinud omal nahal, on ka raske sellel teemal sõna võtta või arvamust avaldada. 

Esimene kogemus ilusalongi külastamisel oli kosmeetikuga, seda vist isegi juba keskkooli aegadel, mil mingi hetk oli probleemiks akne. Viskasid salongis pikali, aurutati, pigistati näonahka – mis muidugi oli valus –, hiljem veel tehti maski ja seejärel rahustati mingite geelidega, ning lõpuks kreemitati kogu näopiirkond. Kosmeetikut külastasin mõned korrad aastas, praegu on viimasest korras möödas neli aastat, kuna leidsin, et igapäevane elementaarne näohooldus on täiesti piisav. Siin on kindlasti osatähtsus kvaliteetsetel toodetel, millest olen juba ka kirjutanud. Kindlasti on mehi, kes külastavad kosmeetikut, iseasi, kas nad räägivad sellest või mitte.

Järgmine kogemus oli mul pediküüri ja maniküüriga. Alguses ei saanud ma aru, miks mul seda vaja on, kuid kui ära proovisin, mõistsin. Tol ajal oli mul töökoht, mis nõudis pidevalt saabaste kandmist, inimestega suhtlemist, kättpidi teretamist. Esimesest salongist öeldi tol ajal mulle kohe, et vabandage, kuid meestele me pediküüri ei tee. Halloo, mis mõttes ei tee? See jäi mõneks ajaks pähe keerlema ega julgenudki kohe mujale enam sama sooviga pöörduda. Kuid pärast paari nädalat läks nii, et leidsin omale ühe väga hea sõbraliku professionaali. Tema juures käin paar korda aastas senimaani. Miks? Esiteks ei piirdu kogu käte-jalgade-küünte hooldamine vaid küünte lõikamisega. Teiseks pole mul endal peale kääride selliseid vahendeid, et neid normaalselt hooldada. Soovitan proovida, kes seda veel teinud pole, eriti mehed, kellel pidevalt on saabas jalas. Uskuge mind, te jalad on pärast pediküüri palju värskemad ja kergemad.

Regulaarne korraliku juuksuri külastamine on samuti hea mõte, eriti kui oled leidnud omale juuksuri, kes läheneb personaalselt, ja teab, mis on moes. Selle õige personaalse stiili leidmine on teekond, mis tuleb erinevaid juuksureid külastades ise välja selgitada. Teinekord polegi asi niivõrd teenuse hinnas, kuivõrd rahulolus lõikuse või soenguga, meeldivas õhkkonnas ja positiivsete inimestega koos olemises. Minu jaoks on see tähtis.

Kuivõrd võib pidada regulaarset massööri külastamist samuti ilusalongi külastamiseks, siis seda ma hindan väga. Paljud inimesed ehmatavad ära, kuuldes, kui kallis see on, kuid siin on jällegi teistpidine mõttetera – kumb on kallim, kas tervis või massaažiseanss? Muidugi seostub esmalt massažiga ikka meestele happy end variant, kuid sellest peale poolpalja naise silituste, peenise mudimise ja hetkelise kaifi muud kasu väga polegi. Iseasi, kas ongi muud vaja, kes teab... Isiklikult olen proovinud mõlemat, kuid tervise seisukohalt on ikka professionaalne spordimassöör klass omaette. Käin regulaarselt üldmassažil, kord kahe kuu jooksul või teinekord isegi tihedamini. Samuti olen leidnud enda jaoks massööri, kelle tööga olen rahul. Enamasti lähevad inimesed massööri juurde, kui juba on midagi viga. Selline suhtumine on minu jaoks vale.

Läbi ilusalongide oma tervisesse panustamine on hea mõte. Meestel, kes pole kasutanud eelpool loetud teenuseid, soovitan seda kindlasti teha. Keegi ei tea enne, kui pole ise proovinud. Need on pisikesed sammud meeletus ilutoodete ja –teenuste maailmas, mida julgelt soovitan meestel proovida. See pole mingi eputamine, see kõik on tegelikult elementaarne ja nii-öelda basic stuff, mida mehed võivalt julgelt proovida. Kui ei meeldi, fine, elu läheb edasi, kui aga meeldib, siis veel parem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles