Seitse viga, mida inimesed pasta keetmisel teevad

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Võtad poti, keedad paar minutit ja lisad kastme – kui raske on pastat teha? Tuleb välja, et pasta keetmisel on võimalik teha suuri vigu. Pane tähele ja proovi neid asju vältida.

Panime PureWow abiga kirja seitse kõige tavalisemat viga, mida inimesed pasta keetmisel teevad.

1.Liiga väike pott. Kasuta kõige suuremat potti, mis sul kodus on, sest nii valmib pasta ühtlaselt ja ei kleepu kokku.

2.Soolata vesi. «Vesi peaks olema sama soolane nagu merevesi enne, kui sa pasta sisse paned,» ütleb New Yorgi tippkokk Justin Smillie. Kui sa oled piisavalt soola lisanud, siis ei peaks hiljem soola juurde panema.

3.Sooja vee kasutamine. Potis peaks alguses olema külm vesi, millel sa lased keema minna. Sellega hävitad kõik vees olevad bakterid.

4.Oliiviõli lisamine. Kui sa kasutad piisavalt suurt potti, et pastat keeta, siis ei ole tarvis oliiviõli lisada.

5.Pakendijuhiste järgimine. Need on lihtsalt juhised, pastat peab maitsma, et see oleks al dente ehk ikka veel natuke kõva, kui sa seda hammustad ja seejärel kurnad.

6.Pasta loputamine. Pastat ei ole mõtet loputada, kui sa just ei tee külma pastasalatit. Kaste jääb pasta külge paremini, kui seda ei ole eelnevalt loputatud. Lisaks võid natukene keeduvett kastmele lisada.

7.Liiga palju juustu. Täiuslikult keedetud pasta peab olema roa täht, see vajab ainult näpuotsatäis parmesani. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles