Kuus märki, et su sõbranna pole enam sulle õige

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Üks imelisemaid suhteid elus on hea sõprussuhe. Meil kõigil on olnud vähemalt üks selline inimene, kes mõistab meid poolelt sõnalt, kellega jagame oma suurimaid saladusi ning kes teeb alati tuju heaks. Kuid vahel me kasvame nende inimestega lahku. Kuidas teada, millal on targem sõprusele joon alla tõmmata?

Veebiväljaandes Dazed Digital tuuakse välja kuus märki, et teie sõprussuhe on lõppemas.

1. Sa ei meeldi endale, kui sa temaga koos oled. Ehk sa suitsetad või jood rohkem kui tahaksid. Võib-olla käitud nõmedalt või nõustud jamaga, millega muus olukorras ei nõustuks. Ükskõik, mis see on, aga hiljem sa kahetsed seda. Tõde on aga lihtne: täiskasvanueas pole mingit kohustust olla sõber inimestega, kes toovad sinus välja halvimad iseloomujooned. Kõlab klišeena, kuid kui sa veedad aega inimestega, kel on kõrged standardid ja kes ootavad endalt ja teistelt parimat, on ka sinu elu rohkem sisukas.

2. Ta käib sulle närvidele. Kui sa käid mõne kutiga ja kõik, mis ta ütleb, ajab sind iiveldama ning paneb tahtma põgeneda, siis sa ilmselt jätaksid ta maha, eks? Miks sa siis oled ometi sõber inimesega, kes sulle samamoodi mõjub? Kõigi heaolu nimel võiksime me kokku leppida, et veedame oma aega ainult inimestega, kes meile meeldivad ja kellega me läbi saame.

3. Sa kahtlustad, et ta võib tegelikult olla halb inimene. Alguses ütled sa endale, et see on naeruväärne. Ei saa ju olla, et ta on halb inimene, ta on ju su sõber! Jah, ta varastab, aga ta ongi natuke veider. Jah, ta sõidab vahel purjus peaga, aga keegi meist pole ju täiuslik! Kui aga aus olla, siis sa võid inimestele vabandusi leida hommikust õhtuni, kuid faktid jäävad faktideks. Ta on halb, ta ei tee sind õnnelikuks ja sa peaksid edasi liikuma.

4. Te olete sõbrad vaid harjumusest. Olgem ausad, praeguseks on see juba puhas harjumuse jõud, mis teid koos aega veetma sunnib. Te ei pea seda tegema, aga sul on tunne, et sa justkui peaksid? On tähtis, et sa teaks: sa ei kohustu kellegagi oma aega jagama. Elu on lühike!

5. Sa ei taha teda oma uutele sõpradele tutvustada. Eh, ega asi pole ju selles, et sa häbeneksid, su uutel sõpradel poleks temaga lihtsalt midagi eriti rääkida? Ole ometi aus! Sa häbened – ning järelikult pole sul mingit põhjust olla inimesega sõber, kelle olemasolu üle sa piinlikkust tunned.

6. Sa ei oota temaga kohtumist. Sõprussuhted peaksid olema sama olulised, kui kõik teised lähisuhted sinu elus. Need peaksid sind rõõmustama, andma energiat, tooma hea tuju. Tegemist on inimestega, kellega sa veedad elus enim aega. Nad on sinuga heas ja halvas, nad näevad sind ebaõnnestumas ja nad näevad sind võitmas. Sa peaksid olema elevil, et saad oma inimestega aega veeta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles