Mehed ja Photoshop: mida tunnevad mehed, kui nende kehad ideaalseks töödeldakse?

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: BuzzFeed / Youtube / Kuvatõmmis

«Kõige rohkem kardan ma, et mulle meeldib, mida fotolt näen,» tunnistab katses osalenud Zach. «Ja ma kardan, et see paneb mind oma keha suhtes väga halvasti tundma...»

BuzzFeed viis läbi katse, kus tavaliste meeste fotod töödeldi «ideaalseks» - ajakirjakaanele sobivaks. Üks katses osalenu, mees nimega Zach tunnistas, et tal on alati oma kehaga olnud halb suhe. «Intellektuaalselt ma tean, et see ei tähenda, et ma oleks kuidagi «vähem mees», kui ma pole suur ja tugev, aga vahepeal on väga raske. Ma vaatan end ümbritsevaid inimesi ja tunnen end ebapiisavana.»

Ned lisas, et tema meelest teeb mehe mehelikuks sportlikkus. «Muidugi tahan ma välja näha nagu Christiano Ronaldo!»

Eugene tunnistab, et talle ei meeldi, kuidas ta välja näeb: «Ma kasvasin üles keskkonnas, kus mulle öeldi pidevalt, et ma olen inetu. Mind kiusati koolis ning kasvades Korea perekonnas öeldi ka seal pidevalt, et ma saan alati teha rohkem, et parem välja näha.

Et end proovile panna ning oma kehaga paremini sõbraks saada, proovivad mehed taaslavastada ikoonilised fotod üliseksikatest meestest.

«Kui sul on probleem oma kehaga, siis see on tõenäoliselt palju sügavam, kui lihtsalt mõne murekoha kustutamine,» tõdes Eugene, kui lõpuks oli näinud iseenda töödeldud fotot – ja enda kehaga seal ikka mitte rahul olles.

Koomik Keith aga jõudis oma töödeldud fotot nähes järeldusele, et ta paistab oma väheste musklitega keha armastavat rohkem, kui ta oleks arvanud. «Vaadake seda kutti! Ta näeb välja nagu totaalne jobu. Keegi ei tahaks temaga sõber olla!»

Vaata kogu eksperimenti videost!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles