Kolm põhjust, miks peaksid sööma värsket kurki

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kurgid.
Kurgid. Foto: Urams Luik / Pärnu Postimees

Kuulud nende hulka, kes arvavad, et kurgis pole midagi kasulikku, sest see sisaldab ainult vett? Siis peaksid järgnevat lugema.

Kurk on üks meie tavalisemaid köögivilju ja enamik inimesi seda ka sööb. Neid põhjusi, miks kurki peaksid oma toidusedelis hoidma, on mitu, teatab liigume.ee.

-         Kurk niisutab keha, sest umbes 90 protsenti kurgist on vesi. Vedelik aitab niisutada keha  ning vähendab naha kuivamise riski.

-         Kurk aitab kõrvetiste vastu – tarvita iga söögikorra juurde paar viilu kurki.

-         Kurk aitab organismist mürkaineid väljutada. Regulaarne kurgisöömine aitab ka neerukivide tekke vastu.

Kurk sisaldab kasulikke toitaineid – rikkalikult A-, B- ja C-vitamiini. Mahlapressiga saad kurgist, spinatist ja porgandist tõeliselt tervisliku kokteili. Lisaks on kurgis rikkalikult kaaliumi, mis mõjub positiivselt südamele ja veresoontele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles