Teadlased kinnitavad: talismanid toovad tõesti õnne

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Paljud inimesed kannavad kaasas talismane, sest nad usuvad, et need toovad neile õnne. Nüüd on ka teadlased asjale kinnitust leidnud: talismanid tõepoolest toovadki õnne.

Tuleb välja, et need inimesed, kes usuvad talismanide mõjuvõimesse, saavad seda ka kogeda. Ei tasu arvata, et talismanidel on mingi maagiline võim, mis kõik su soovid täide viib, olulisem on hoopis usk, sest kui sa ise usud, et teatud esemed aitavad sind, siis nii see ka on, kirjutab Elite Daily.

Kui inimene usub, et ta on kaitstud, siis see muudab teda tugevamaks ja suurendab ka enesekindlust. Näiteks paljud sportlased on ebausklikud. Teadlased viisid läbi eksperimendi ja selgus, et kui sportlasele anti pall ning öeldi, et see pall toob õnne, siis olid sportlase sooritused paremad.

Kõige levinumad talismanid on nn kuri silm, ristikheina kujutis, hobuseraua kujutis ja hamsa käsi. Neid motiive kasutatakse palju ka ehetel ja lisaks sellele, et aksessuaarid muudavad sind ilusamaks, annavad need sulle ka enesekindlust juurde. Tänu sellele sead sa endale suuremaid eesmärke ja liigud sihikindlalt nende suunas.

Talismanid vähendavad ka hirmu põrumise ees. Kui sa ei karda põruda, siis sa riskid rohkem ja tänu sellele ka võidad rohkem. 

Milliseid talismane võiks kanda?

Talismane on mitmeid ja lisaks neile, mida laialt kasutatakse, võid sa muidugi leida ka mõne isikliku eseme, mis võiks sulle sinu arvates õnne tuua. Samas võiks teada, millise tähendusega on kõige populaarsemad talismanid. 

  • Ristikhein

Usutakse, et neljaleheline ristikhein toob õnne. Tähtis on aga teada seda, et see toob õnne vaid siis, kui leiad selle juhuslikult.

Reuters
Reuters Foto: RUSSELL CHEYNE/REUTERS
  • Unenäopüüdja

Unenäopüüdja võib paigutada oma magamistuppa või autosse, aga selle motiiviga ehteid võiks samuti kanda. Väidetavalt aitab unenäopüüdja ka unistusi püüda ning vältida ebameeldivaid olukordi.

Foto: Vida Press
  • Kuri silm

Kurja silma motiiviga ehted kaitsevad sind kurjade pilkude ja negatiivsete mõtete eest. Kurja silmaga ehted on näiteks Kim Kardashiani suured lemmikud.

Foto: Vida Press
  • Hamsa käsi

Paljud inimesed kannavad ehteid, kus on nii kurja silma kui ka hamsa käe motiive. Hamsa käsi aitab samuti kurja eemale peletada.

Picture Alliance
Picture Alliance Foto: Fred de Noyelle / Godong/picture alliance / Godong
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles