Muhu maitset otsimas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pädaste lahesopis: Anna-Liisa Piiroja korjab soolase merevee ja kiviklibuse ranna piirilt rand-õisluhta ja randastrit. Mõlema maitsenootides on tunda kerget soolasust.
Pädaste lahesopis: Anna-Liisa Piiroja korjab soolase merevee ja kiviklibuse ranna piirilt rand-õisluhta ja randastrit. Mõlema maitsenootides on tunda kerget soolasust. Foto: Tairo Lutter

Moodsasse Muhu kööki mahuvad nii aniisine mesiputk, soolane rand-õisluht kui ka lilla porgand, näitab Pädaste mõisa taimetark ja aednik Anna-Liisa Piiroja.

Suvehommikud näevad Pädaste mõisa hortikulturistil ehk taimetargal ja aednikul Anna-Liisa Piirojal välja enam-vähem ühtemoodi.

Kõigepealt astub ta läbi mõisa restorani köögist ja uurib kokkadelt, palju rahvast Alexandrisse õhtul sööma tuleb. Siis on selge, kui suure korvitäie värskeid lilleõisi, ürte ja muud rohelist ta Pädaste lahe rannaroostikust, lähikonna metsasoppidest, niitudelt ning Eesti ühest suuremast mõisaaiast korjama peab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles