Ära porgandipealseid raisku lase!

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Porgandid on väga mitmekülgsed köögiviljad. Kuna neil on kergelt magus maitse, saab neid peale salatite ja soolaste toitude kasutada ka magustoitude valmistamiseks. Kui sa veel ei teadnud, siis peale juureosa kõlbavad ka porgandilehed süüa.

Enamasti lõigatakse porgandipealsed juba aiamaal maha ja visatakse pikalt mõtlemata minema, kuid tegelikult on need väga vitamiini- ja mineraalirikkad ning neid võib süüa, kirjutab Pure Wow. Maitselt meenutavad porgandilehed pisut peterselli.

Kui kasvatad porgandeid ise, ei ole vaja karta, et neid oleks pritsitud taimekaitsevahenditega. Noorte taimede lehed on värsked ja maitsvad. Järgmine kord pane ka porgandipealsed kõrvale, loputa puhtaks ja haki salatisse. Kui nende maitse tundub toorelt liiga tugev, võid neid koos teiste köögiviljadega pannil praadida. Porgandipealseid võib hakkida ka supi või hautise sisse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles