Professor: Netflix rikub inimeste sekselu

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Oled Netflixist sõltuvuses? Meeldib järjest ja järjest aina uusi lemmiksarja osasid neelata? Kui binge-watching, mida võiks eesti keelde tõlkida kui telekapummelungi, kus enam ei saa sarjade striimimisega pidama, on sinu uus lemmikhobi, siis on meil sulle kurbi uudiseid – su sekselul võib kriips peal olla.

Cambridge’i ülikooli professori ja statistikateadlase David Spiegelhalter kinnitab, et moodsa paari suguelule on striimimisteenuste levik mõjunud hävitavalt. Raamatu «Sex by Numbers» autor ütleb, et 90ndatel seksisid paarid kuus keskmiselt viis korda. Oli õnnelik aeg: televiisorist polnud enam hilisõhtul midagi peale korduste ja halbade filmide vaadata, nii et paaridel ei jäänud muud üle, kui voodisse pugeda.

Nüüd aga seksivad paarid keskmiselt kolm korda kuus – 40 protsenti vähem. Spiegelhalter näeb probleemi põhjusena just erinevaid nutiseadmeid ning tema ennustuse kohaselt võib igasugune seks üldse aastaks 2030 möödanik olla, vahendab news.com au. «Asi on selles, et me oleme massiliselt võrguühenduses, pidevalt ninapidi telefonis. Inimesed seksivad vähem ja see on tõesti nii.»

Professor küll ei täpsustanud, kas probleem on selles, et telereaalsus võtab meie elu üle või on inimesed rohkem väsinud, kuid tõenäoliselt on asi mõlemas. Üks varasem uuring näitas, et üks lisatund und tõstis partneriga seksuaalvahekorda astumise tõenäosust suisa 14 protsenti. Sama uuring leidis, et hästi väljapuhanud inimesed tunnevad järgmisel päeval suuremat seksiisu. Hea uni aitab kaasa ka tervislikule testosteroonitasemele, mis on hea suguelu aluseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles