Mis on AUM-meditatsioon?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

AUM on lühend inglisekeelsetest sõnades awareness ehk teadlikkus, understanding ehk mõistmine ja meditation ehk meditatsioon. AUM on sotsiaalne meditatsioon, mis sisaldab liikumist, rollimängu ja vokaalset väljendust. 

See 2-tunnine meditatsioon juhendab inimest turvalises ja toetavas keskkonnas läbi inimkogemuse neljateistkümne aspekti: need on viha, andestamine, armastus, vastupidavus, eluenergia, kaos, tantsimine, kurbus, naer, sensuaalsus, ühisus, vaikus, austus ja jagamine. «Osaledes AUM-meditatsioonis saad sa kogeda sügavat lõõgastust, soojust ja taastada elurõõm! Õpi oma emotsioonide kohta, vabane stressist ja leia uuesti Õnn oma elus!» ütleb tutvustus.

Miks siiski osaleda sellel meditatsioonil? Paljud inimesed ei ole täielikult teadlikud oma emotsioonidest. Kui need emotsioonid kogunevad ja tekib stress, siis lõpuks see võib muutuda lihaspingeteks, solvumiseks või solvanguteks, isoleerituseks või võitluseks partneriga. Selle asemel, et suruda alla oma tundeid, vabastab inimene AUM-meditatsioonis stressi ja õpib nägema, mis toimub alateadliku reaktsiooni taga. See teadlikkus aitab mõista, mida on vaja, et luua rohkem tervislik ja õnnelikum elu. AUM-meditatsioon on unikaalne samuti sellepärast, et see on Sotsiaalne Meditatsioon. See tähendab, et inimesed, kellega sa koos mediteerid toetavad sind ja on peeglid sinule endale. Peeglid, millest sa näed iseennast selgemalt. AUM on loodud aitamaks sind, et viia oma sõprussuhted sügavamale tasandile ja luua uusi, see viib sind kontakti oma jõu ja vitaalsusega. 

AUM Meditatsioon loodi 1989. aastal Humaninversity looja Anand Veereshi poolt kingituseks Oshole. Seda saavad juhendada ainult inimesed, kes on AUM Meditatsiooni sügava treeningu läbinud. AUM Meditatsiooniga saab iga soovija tutvuda juba 7. juunil kell 19-21 Tallinnas TAO keskuses aadressil Rotermanni 2, kus tervendaja Veet Mano juhatab kokkutulnuid läbi inimkogemuste elu päikselisemale poolele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles