Retseptisoovitus: keedutaignast juustupärg

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juustupärg
Juustupärg Foto: Lauri Laan

Põhjaka mõisa kokk Joel Kannimäe soovitab kallimaid üllatada maitsva juustupärjaga, mis passib hästi nii piknikorvi kui külakostiks.

Keedutaignast juustupärja tegemiseks läheb tarvis:

  • 3 muna
  • 100g võid
  • 120g nisujahu
  • 1 dl piima
  • 1,5 dl vett
  • 70 g riivitud juustu
  • 0,5 tl soola
  • näpuotsatäis suhkrut

Valmistamine:

Vala piim ja vesi sügavamasse keedupotti ning lisa või, sool ja suhkur. Lase vedelikul keema tõusta, seejärel alanda kohe kuumust ja lisa potti jahu. Sega tainast intensiivselt puulusikaga, kuni sellest tekib ühtlase konsistentsiga mass. See võtab aega umbes kolm minutit. Pane taignapall kõrgemasse kaussi, kus seda on mugav hiljem mikseriga segada ning lase 10-15 minutit puhata. Seejärel sega mikseriga või klopi taignasse munad ja riivitud juust.

Tõsta tainas lusikaga küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile nii, et sellest tekib plaadile ring. Selleks võib kasutada ka pritskoti abi. Kes soovib siledama väljanägemisega pärga, võib konarlikke kohti külma vette kastetud sõrmedega siluda.

Pane pärg 180-kraadisesse eelkuumutatud ahju. Ahjuust ei tohi küpsemise esimeses pooles kindlasti lahti teha, sest muidu vajub küpsetis kokku. Küpseta pärga umbes 45-50 minutit. Valmis pärga tee noaotsaga mõned augud, et liigne niiskus küpsetisest välja saaks aurata ja lase avatud uksega ahjus veel kümme minutit seista.

Jahtunud pärg lõika pikuti pooleks ja täida emale meelepärasega. Pildil olevale pärjale on vahele pandud värske salat, juust ja singiviilud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles