Rassism, halb hügieen ja veel kaheksa asja, mis tapavad suhteid

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Ajakiri Elle vahendab värsket uuringut, kus pandi paika kümme peamist põhjust, miks suhted lagunevad. Vaata seda nimekirja: ehk leiad siit põhjuse, miks sinu viimane kohtingukaaslane enam Facebookis pärast esmadeiti vedu ei võtnud!

Lühisuhete kümme põhilist tapjat:

  1. Terviseprobleemid või suguhaigused
  2. Hais
  3. Hügieeniprobleemid
  4. Abielus või hetkel püsisuhtes
  5. Deidib mitme inimesega korraga
  6. Vihaprobleemid ja vägivaldsus
  7. Pole voodis hea
  8. Pole atraktiivne
  9. On rassist või kitsarinnaline
  10. Ei hoolitse enda eest

Pikaajaliste suhete kümme põhilist tapjat:

  1. Vihaprobleemid ja vägivaldsus
  2. Deidib mitme inimesega korraga
  3. Pole usaldusväärne
  4. On abielus või juba püsisuhtes
  5. Terviseprobleemid ja suguhaigused
  6. Alkoholi- või uimastiprobleem
  7. Ei pööra tähelepanu ja ei hooli
  8. Ei huvitu sinu huvidest
  9. Hügieeniprobleemid
  10. Hais

Uuringu üks läbiviijatest, psühholoogiaprofessor Gregory Webster selgitab, et põhiline probleem negatiivsete isikuomaduste juures on see, et need kipuvad positiivseid varjutama. Samas saame me taas tänada evolutsiooni, mis on meid õpetanud valima paarilist ning potentsiaalselt ebasobivad partnerid eemale tõukama. Seetõttu tasub alati kuulata oma sisetunnet, selle asemel, et sundida end koos olema kellegagi, kes tundub paberil justkui ideaalne.

«Paljudel juhtudel, kui me väldime negatiivseid omadusi, läheb meil tõenäoliselt täitsa hästi – võib-olla isegi paremini kui siis, kui me püüame keskenduda potentsiaalse partneri otsingul vaid positiivsete omaduste otsimisele ja optimeerimisele,» selgitab Webster. Samas on hea suhte alustala siiski kompromissioskus, seega jah, tasub pöörata tähelepanu sellele, millega te mingil juhul hakkama ei saaks, aga tasub meeles pidada, et mitte keegi pole täiuslik. Täiuseotsing teeb – nagu paljud uuringud tõestavad – sind kohtingumaastikul hoopis õnnetuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles