Seitse märki, et sa polegi vaimselt nii tugev, kui üritad välja näidata

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

«Ma ei karda midagi» ja «Ma ei tahtnudki seda töökohta» on väljendid, mis ei pruugi tegelikult tõestada, et sa oled enesekindel. Väga võimalik, et sa lihtsalt esined.

Ajutiselt võib karmi pealispinna abil tõesti korraks oma ego tõsta ja halbu inimesi endast eemale peletada, aga pikemas perspektiivis pole sel mingit mõtet, hoiatab Psychology Today. Siin on seitse märki, et sa ainult näitled.

Sa varjad oma ebakindlusi. Inimesed, kes üritavad iga hinna eest teistele selgeks teha, et nad on teistest paremad, on sisimas tavaliselt väga ebakindlad. 

Selle asemel, et raisata oma aega nõrkuste varjamisele, pühendavad vaimselt tugevad inimesed aega ja vaeva enda arendamisele. Nad tunnistavad endale, millest jääb vajaka, ja üritavad seda muuta.

Sa oled veendunud, et eksimine ei tule kõne allagi. See aga ei tähenda, et sa kunagi ei eksiks, ja nii ei julge sa proovidagi. Inimesed, kes tahavad jätta endast karmi muljet, teevad seda enamasti selleks, et teistele muljet avaldada ning kasutavad selleks oskusi, mis on juba ammu käpas. Uusi asju ei julge nad ette võtta. 

Vaimselt tugevad inimesed seevastu panevad end üha uuesti proovile ja võtavad eksimist kui elu loomulikku osa. Nad usuvad endasse ja teavad, et langusele võib jälle järgneda tõus ning vigadest on alati midagi õppida. 

Su enesehinnang sõltub sellest, mida teised sinust arvavad. Sisimalt ebakindlad inimesed on enamasti väga mures selle pärast, kuidas teised neid hindavad. Nende eneseväärikus sõltub teiste arvamustest.

Vaimselt tugevad inimesed jällegi teevad kõike ainult enda nimel ja ei pööra erilist tähelepanu teiste arvamusele. Seetõttu ei karda nad ka abi küsida ning neil on tugev sisemine soov ennast arendada.

Sa surud oma tundeid alla. Sageli on vaid vaimselt tugevad inimesed need, kes julgevad oma tundeid ja haavatavust välja näidata. Ülbikud seevastu tunnevad end mugavalt vaid vihastades. Kurbust, hirmu ja elevust hoiavad nad iga hinna eest enda teada.

Päriselt tugevad inimesed julgevad tunnistada, et nad kardavad ning ei häbene ka vajaduselt pisarat poetada. Selle asemel, et oma tundeid ignoreerida, püüavad nad neid mõista ning annavad endale aru, kuidas tunded mõjutavad nende mõtteid ja käitumist.

Sa keelad endale valu. Need, kes üritavad endast igal sammul karmi muljet jätta, ei luba endale ka valu, mida elus paratamatult ette tuleb. See on väga rumal komme, sest tihti ei lähe nad õigel ajal arsti juurde ja teevad ka suurte vigastuste korral trenni, sest kujutavad ette, et teised peavad neist siis rohkem lugu.

Vaimselt tugevad inimesed ei ürita oma taluvuslävega teistele muljet avaldada, vaid püüavad sellest õppida ja pöörata kannatus õppetunniks. 

Sa arvad, et saad kõigega üksi hakkama. Teatud määral enesekindlust tuleb muidugi kasuks, kuid suurejoonelised avaldused nagu «Mind ei peata miski» annavad hoopis aimu, et tegelikult hindad sa oma võimeid üle ja ei saa päriselt aru, kui palju pead oma eesmärkide nimel pingutama.

Vaimselt tugevad inimesed teadvustavad endale, et alati võib ette tulla midagi ootamatult rasket, mis nõuab suurt pingutust ja ehk isegi eesmärgist loobumist. See aga ei tähenda, et nad annaks raskuste tulles kohe alla.

Sa üritad kontrollida teisi inimesi. Sisemiselt ebakindlad inimesed naudivad seda, kui saavad teiste kallal võimutseda. Nad tahavad näidata, et juhivad kõike, mistõttu sekkuvad liialt teiste tegemistesse ja on põhjendamatult nõudlikud. 

Need aga, kes on päriselt tugevad, suunavad ma energia iseenda, mitte teiste kontrollimisele. Nad suunavad oma mõtteid, tegelevad oma tunnetega ja käituvad produktiivselt mis tahes olukorda nad satuvad.

Kui tundsid ära, et ka sina üritad endast võltsi muljet jätta, siis püüa mõista, mida see endaga kaasa toob ja hakka tegelema enesearenguga. Räägi mõne nõustajaga ja hakka teadlikult oma suhtumist muutma, et sisemisest ebakindlusest jagu saada. Sedapidi kuidas kasvab sinu vaimne tugevus, väheneb ka soov teistele endast paremat muljet jätta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles