Minu prohvetlik unenägu: Estonia hukk ning õnnetust toovad unelapsed

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mary Evans / Playhour / Scanpix

Meiega jagas oma kõhedaid unenägusid lugeja Koidula, kes on nii mõnigi kord unemaal prohvetlikku märki märganud. Kui ka sinul on mõni unenägu, mis on läinud täide, siis saada see aadressil naine@postimees.ee ja võid võita Avoni parfüümi!

NOA LAEV

Oli päikseliselt soe sügispäev ja terve seltskond jõhvikalisi rabast bussi poole teel. Päikese järgi oli kerge suunda hoida ja buss polnud kaugel. Ometi ei jõudnud kaks marjulist tagasi. Karjusime ja otsisime mändide vahelt, aga neid polnud kusagil. Hämardus ja pidime lahkuma.

Keegi soovitas silmad sulgeda, lootes, et näeme eksinute asukohta. Tegingi seda, kuigi ei uskunud sellesse. Aga mu silme ette kerkis loojangus Ararati mägi ja Noa laev selle tipus. Kuid laev oli täiesti tühi, seal polnud kedagi. Tean seda piiblijuttu – laeval oli ju palju loomi ja inimesed. Kas see tähendas, et me kaaslased ei pääsegi koju?

Ma ei julgenud oma nägemusest kellelegi rääkida. Jõudsime koju päris pimedas ja ainuke lohutus oli see, et raba oli laugasteta ja öö soe. Tähisöös tundsin tuule vihinaid ja keerutas kõvasti. Kodus sain telefonile rõõmsa kõne, et kaaslased jõudsid Lätimaale ja juhusliku autoga Valka. Kojusõiduks oli vaja tellida autole lisaks passid, sest siis kehtis Eesti ja Läti vahel piir. Hommikul ootas aga raadios kohutav teade, et Estonia laev on uppunud ja pääsenuid väga vähe.

LAPSED UNES

Lapsed on ju armsad ja mis võiks olla nende nägemise vastu ka unes? Mulle tähendab aga lapse nägemine unes kellegi lähedase haigust. Olen näinud last enne oma tütre rasket haigust. Mõnel korral, kui unelaps on kaotsi läinud, pole midagi halba juhtunud.

Kord sündisid unes lausa kaksikud. Kahjuks lahkusid kuu aja jooksul haiguste tagajärjel mu isa ja mõne nädala pärast ka ema. Hakkasin unelapsi kartma. Ainult poole aasta pärast ilmus unes valges öösärgis mu surnud isa, aupaiste ümber ja kutsus kaasa peaaegu läbipaistva palja beebi, kes istus maa ja taeva taustal. Sellele järgnes mu vennapoja surm. Olen aru saanud, et mida noorem on unelaps, seda raskem on haigus ja sünd toob kaasa lausa lähedase surma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles