68 kilo kaotanud naine: mees tahtis, et ma jääksin paksuks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Christine Carter
Christine Carter Foto: Caters News Agency/Scanpix

28-aastane Dallase naine Christine Carter võttis 16 kuu jooksul nii palju maha, et tema muutus tegi mehe armukadedaks. Kuigi mees soosis igati seda, et Christine uuesti juurde võtaks, andis suurenenud enesekindlus naisele julgust üksi edasi jätkata.

Kõige rohkem, 125 kilo, kaalus Christine 2014. aastal. Rasvumine põhjustas mitmeid terviseprobleeme, mille tõttu oli ta arsti juures sage külaline ja pidi tarvitama kümmet erinevat ravimit. Nüüdseks kaalub Christine 57 kilo, mis on tema ideaalkaal, vahendab Daily Mail.

Suur kaalulangus ei tulnud iseenesest. 2014. aastal läbis Christine maovähendusoperatsiooni, palkas eratreeneri ja muutis täielikult oma elustiili. Pärast suuremat kaalulangust tehti talle 2015. aasta novembris ka kõhuplastika ning ta lasi omale paigaldada rinnaimplantaadid. 

Oma figuuri muutust on naine kajastanud Instagramis, kus tal tänase seisuga on üle 35600 jälgija. Enda sõnul pole ta kunagi olnud õnnelikum.

«Mu kaalutõusule aitasid paar asja kaasa - ma jätsin suitsetamise maha ja asendasin nikotiinisõltuvuse toidusõltuvusega. Teine faktor oli õnnetu suhe. Mu eks oli väga kontrolliv, ütles, mulle mida ma peaksin selga panema, ja ma usun, et ta tahtiski, et ma oleksin paks ja ei saaks teda maha jätta. Talle ei meeldinud ka see, et mul oleks oma sõpru.»

Ülekaalulisena tundus Christine, tal ei väärigi midagi paremat ja oli südamest õnnetu. «See mõjus mu kehale kohutavalt ja sellel asemel, et oma tunnetega tegeleda, ma lihtsalt sõin,» meenutab ta. 

Nõnda sõi Christine pidevalt end kurguni täis suhkru- ja süsivesikurikastest toitudest ning mõtles pidevalt ainult toidust. «Ma ärkasin hommikul üles ja sõin terve päeva - mõnikord sõin ka keset ööd.»

Rasvumise tõttu ei suutnud ta isegi hinge tõmbamata teisele korrusele minna ja pidi vahepeal maha istuma, et puhata. Pärast mitme dieedi proovimist otsustas ta viimaks maovähendusoperatsiooni kasuks, mille käigust eemaldasid arstid ka 70 protsenti tema kõhust. Paraku hakkas kaal uuesti tõusma, tänu millele sai Christine aru, et peab tegelema ka oma vaimse poolega. 

Christine Carter. Foto: 
Christine Carter. Foto: Foto: Caters News Agency/Scanpix

«Hakkasin uuesti juurde võtma nagu paljud, kes on teinud maovähendusoperatsiooni. Operatsioon on ainult üks abivahend. Mulle jõudis kohale, et rikun ise kõik ära. Isegi nii ekstreemne asi ei saa mind aidata. Üks hetk jõudis mulle kohale, et pean oma elu totaalselt muutma.»

Nõnda palkas ta eratreeneri, kes peale treening- ja toitumiskava välja töötamise aitas Christine’il ka vaimse poolega hakkama saada. 

«Kaalu langetamine on muutnud mu elu igas mõttes. Ma ei ole enam sama inimene. Ma läksin oma mehest lahku - ta muutus väga ebakindlaks ja armukadedaks ning mina omakorda enesekindlamaks, tänu millele sain aru, et see suhe ei ole normaalne ja ma pean selle lõpetama,» tunnistab naine. Peale eraelu on muutunud ka Christine’i karjäär. «Iga päev avanevad minu jaoks uued võimalused, mida mul ülekaalulisena ei oleks olnud.»

Kõige suuremaks tõukeks enda muutumise juures peab Cristine kaalutõusu, mitte -langust. «Kui kilod hakkasid kaduma, siis koorus nende alt tasapisi välja enesekindel, pühendunud ja töökas naine, kes oli seal kogu aeg peidus, aga oli liiga häbelik ja hirmunud, et end paljastada. Kui ma vaatan oma vanu pilte, siis ma ei tunne end seal ära. Ma nagu ei oleks teda kunagi näinudki. Ma ei mäleta, et oleks selline olnud ja kohe kindlasti muutu ma enam kunagi selliseks. Ma olen praegu õnnelikum kui ma kunagi olen olnud.»

Christine tunnistab, et talle ei meeldi väga trenni teha, aga ta usub endasse ja on järjepidev. Enda kogemuse najal soovitab ta teistel esialgu võtta ette üks halb harjumus ja sellega otse tegeleda, et ühest halvast harjumusest ei kujuneks teine halb harjumus. «Õpi pingutama ja siis tulevad ka tulemused,» soovitab ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles