Kaheksa asja, mida professionaalsed koristajad iga päev kodus teevad

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kujuta ette, et pead terve päeva teiste kodusid koristama, siis jõuad enda koju ja pead koristamist jätkama. Kõlab ju tüütult? Õnneks teavad professionaalsed koristajad, millele tasuks kodus eelkõige tähelepanu pöörata.

Majapidamisportaal Good Housekeeping uuris naistelt, kes töötavad koristajana, mida nemad oma kodudes igapäevaselt kindlasti teevad.

1. Nad viivad prügi välja

Livia Joyce sõnas, et tema vaatab igal hommikul üle, millised toidud on külmkappi seisma jäänud, ja kui tundub, et mõnda asja ta pereliikmed enam ei söö, viskab ta selle minema. Joyce'i sõnul on hommik just parim aeg selleks, et prügi välja viia. 

2. Nad puhastavad vannitoa kraanikaussi

Professionaalne koristaja Ashlee Edie ütles, et tema puhastab vannitoa kraanikaussi lausa iga kord, kui ta seda kasutab. Edie selgitas, et tulemust on kohe näha: kui kraanikaussi regulaarselt ei puhasta, torkavad meigitoodete ja hambapasta jäägid ning veeplekid kiirelt silma. Kui kraanikauss on räpane, jääb kogu vannitoast üsna räpane mulje.

3. Nad küürivad vannitoa seinu

Vannituba puhastades kasuta kummiäärega kaabitsat, millega saad seinaplaatidelt üleliigse vee maha pühkida, et plaatidele ei jääks veejälgi ja plaatide vahele ei tekiks hallitust. Derek Christian sõnas, et teeb seda väga tihti ja tänu sellele näeb tema vannituba välja nagu uus. 

4. Nad puhastavad kohvi- ja teekannusid

Ilmselt on kohvi- ja teekann (või ka kohvimasin) ühed populaarsemad asjad, mida sa köögis kasutad, mistõttu tuleks neid regulaarselt puhastada. Koristusteenust pakkuva firma omanik Diane Regalbuto ütles, et tee- ja kohvikannud on nii kodus kui ka kontoris bakteritega kaetud. Ilmselt tahaksid nüüd kiiremas korras kööki tõtata ja kohvikannu pesta.

5. Nad puhastavad kohti, mis tekitavad neis kõige suuremat stressi

Üks hea nipp, kuidas otsustada, millest koristamist alustada, on see, kui esitad endale küsimuse: kui lahkuksin kodust kaheks nädalaks, siis mida oleks tagasi tulles kõige hullem koristada? Mõne inimese jaoks võib vastuseks olla vannituba, teise jaoks jällegi elutoa vaip, mis on kassikarvadega kaetud. Mõtle, mis oleks sinu jaoks kõige tüütum.

6. Nad puhastavad kõige käidavamaid kohti tolmuimejaga

Üks koht, mis kiiresti mustaks läheb, on koridor, kus käiakse ilmselt kõige rohkem. Üle tasuks vaadata ka muud kohad, kus lastele meeldib kõige enam mängida, ringi tatsata või roomata. 

7. Nad teavad, et elektroonika võib olla väga räpane

Millist elektroonikavidinat sa iga päev kasutad? Ilmselt vastaks nii mõnigi, et nutitelefoni. Telefonid, telekapuldid ja kõrvaklapid on kõige räpasemad elektroonilised vidinad, sest neid kasutatakse kõige rohkem. Ashlee Edie ütles, et temal on kombeks telekapulti igal õhtul puhastada, et see oleks hommikul kenasti puhas. Piisab sellest, kui tõmbad puldi desinfitseeriva niiske salvrätiga üle ja ongi korras.

8. Nad kasutavad kahe minuti reeglit

Emma Gordon jagas head näpunäidet, et kui mõne asja koristamiseks kulub vähem kui kaks minutit, siis tee see kohe ära, mitte ära lükka tüütut tegevust edasi. Kui lükkad pidevalt lühikesi tegevusi edasi, siis need kipuvad kuhjuma. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles