Metsamoori nõuanded, millest kevadväsimuse korral energiat ammutada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Tahaks juba sooja päikest, mis eluenergia kasvama paneb! Peale päikesekiirte saad jõuvarudele täiendust porgandist ja kapsast, vaarikatest ja mustadest sõstardest.

Päikesehingamine 

Talve lõpul ja kevade algul peaks püüdma päikesekiiri ja päikest justkui sisse hingama. Tee nii: seisa väljas, nägu päikese poole. Hinga päikest sisse. Päike paneb sinus kasvama oma kiire. Kiir alustab sirgumist su varvastest ja iga väljahingamisega sirutub ta su keha mööda ülespoole, kasvades läbi kõigist su kehaosadest ja organitest. Kui ta on jõudnud pähe, purskub ta kuldkollane energia läbi su pealae taeva poole. Oled kui sädelev energiakeha ja saadad oma kiired laia ilma laiali. Su süda lööb kuuldavalt ja tunne on võimas.

Kasulik krõmps

Talvel ja kevadel võiks köögilaual olla üks lisapea: kapsapea. Lõika see ribadeks ja pane ilusasse keraamilisse kausikesse, sinna hulka porgandijupikesi. See on parim vahepala ning ei pea muretsema, kui iga kord perele söögi kõrvale salatit teha ei jõua. Kõik on heameelega «väiksed jänkud» ja tuleb ette, et ühest kapsapeast päevaks ei piisagi. Kapsast-porgandit on hea krõbistada raamatut lugedes ja pakkuda seltskonnale jutu kõrvale. Mõnus krõmpsutamine tekitab sooja ja humoorika meeleolu ning kõik probleemid lahenevad sellega kooskõlas.

Kui lähed pikemale reisile, kus sõidu ajal pikalt istumist, tasub kaasa võtta porgandid ja kaerakliid. Porgandeid on hea sõidu ajal krõbistada ja alati on võimalik osta jogurt, kuhu kliisid segada. Hea kerge reisitoit.

Haiguse hirm 

Mida teha, kui viirused hakkavad nõrgaks jäänud organismi ründama? Valmista midagi tervislikku, kuid maitsvat. Võta akna pealt lillepotist ilus kimbuke sibulapealseid, lõika kääridega juppideks. Koori paar küüslauguküünt. Võta kolm peotäit kuivatatud kõrvenõgeselehti ja vala kuuma veega üle nii, et nad oleks vaevu veega kaetud, hoia mõned minutid ja siis joo vesi pealt ära. Pane kõik ained kannmikserisse, lisa maitse järgi ürdisoola ja peotäis idandatud mungubasid ning peenesta kõik ühtlaseks massiks. Seda pastat saab määrida leivale või süüa koos koorega keedetud kartuliga.

Irje Karjus ehk Metsamoor. Foto:
Irje Karjus ehk Metsamoor. Foto: Foto: Liis Treimann/Postimees

Sibul ja küüslauk on head hingamisteede puhastamiseks. Kui hingamisteed on haiged, siis tasub mõelda, mis või kes mu elus takistab vaba hingamist. Mis on see kogunenud mõtteline jääkaine, mis limana organismist väljuda ei taha. Söö sibulat ja küüslauku, et peletada haigust, ning nõgest, millest peale muu kasuliku saad raudselt elurõõmu.

Mungoaidud annavad kasvujõudu. Olukorrast võid välja kasvada, hingamine taastub, muutub kergeks ja mõistad, et oled läbinud jälle ühe õppetunni.

Õnnetee

Pane tassikesse mõni lavendli- ja mõni mündileht ning pisut melissilehti või 1 tl kuivatatud taimepuru. Vala peale kuum vesi, lase tõmmata 5 minutit.

Valmib tee, milles on kokku saanud münt – meelepuhastaja, meliss – päikseline meelerahustaja ning lavendel – armurohi, nukrameelsuse ravitseja. Lavendel meelitab ligi armastust ja raha. Ta mõjutab rahustavalt seda, kes tema lõhna tunneb. Pinged kaovad ja asenduvad mõnusa rahuloleva sensuaalsusega.

Lavendel selitab mõtteid ja pikendab ööund, suurendab turvalisustunnet. Ta leevendab kriise ja lõhub kinnistunud käitumismudeleid.

Kui sind valdab õnnetunne, hakkab hing looma, keha hingama ja meelelised tunded tärkavad – selleks, et saaksid astuda allika poole. Kutsud ligi armastust ja oled avatud uutele kohtumistele. Nüüd võib kevad varsti tulla

Jõujook

Pane blenderisse klaasitäis kõrvitsatükikesi, klaasitäs porganditükikesi, pool klaasi astelpajumahla, 2 sl mett, klaasitäis kanget mustasõstra- ja vaarikaokste peal tehtud teed.

Porgand on tugeva juurega taim, tema juuretipp tungib odana maasügavusse – keskme poole, aidates sellega sidet luua. Porgandijuure ja -seemnete söömine tekitab jõutunde. See on ka meestetaim, mis suurendab potentsi.

Vaarikas toob su ellu rõõmu ja mängulisust. Vaarikate punane värv, aromaatne lõhn ja magus maitse meelitavad tõsise lõbusaks ja pahase rõõmsaks. Vaarikas avab meeled rõõmule.

Must sõstar on valuvaigisti ja veretugevdaja. Ta annab sulle jõudu ja jaksu oma kehas end hästi tunda.

Vaata ka teisi tervise ja liikumisega seotud artikleid www.liigume.ee lehelt!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles