Mood vallutab linna!

Kristina Herodes
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kuigi mõistuse hääl sulle sosistab: «Näe, lumi veel tänaval, kevadega pole kiiret,» ära kuula teda! Sest kevadmood on kohal. Ja täpselt selleks, et uute värvidega su tuju pilvepiirile lennutada ja talveväsimuse viimastele riismetele tuul alla teha. Uusi trende esitleti FIBITil Tallinnas ja Moekuulutajal Tartus, panime nähtu kokku maailmamoe trendidega ja saame suurepärase spikri, millest lähtudes oma garderoob ellu äratada.

Foto: Tiit Mõtus

Kuldne kevadpäike

Uute kevadtoonide rikkalikul paletil on tiba sinepise varjundiga kollane tujutõstvaim toon. Seda kandes tood kohe päikese välja ja külvad rõõmu paremale ja vasakule. Sobib nii pika õhtukleidi, kerge mantli kui ka lühikeste pükstega.

Tiina by Tiina Talumees / FIBIT Valentino / Paris Haute Couture Denim Dream / FIBIT

Foto: Tiit Mõtus
Foto: Bulls
Foto: Tiit Mõtus

Magusad pastellid

Suhkrust, jahust ja maasikavahust! Just sellest on kevadmoe magusamad palad. Pastellide valikus on värve mitmeid, kuid mannavahuroosa valitseb mängu ja võlub palgeile hetkega kevadvärskuse. Mahedas roosas võivad südamerahus ringi patseerida ka stiilsed härrad ja tillukesed trendipõnnid.

Gucci / Milan FW Marco Polo / FIBIT Tiina by Tiina Talumee

Foto: Bulls
Foto: Tiit Mõtus
Foto: Tiit Mõtus

Murtud mustrikokteil

Mustrikaleidoskoop pole peatunud – erinevaid printe kantakse uljalt läbisegi koos, seal leiab lilli, triipe, rombe ja geomeetriat. Eriti laheda terviku saad, kui värvigamma pisut maha keerad – kamaluga pehmeid pruune, karamellitoone ja suitsuseid siniseid on selle mängu jaoks justkui loodud.

Viru Keskus / FIBIT Tartu Kaubamaja / Moekuulutaja Prada / Milan FW

Foto: Tiit Mõtus
Foto: Kertin Vasser
Foto: Bulls

Kontrastne sport

Sportlikud meeleolud moes said sellise kiirenduse sisse, et hoog ei rauge selgi kevadel. Vastupidi – aina enam kandjaid armub mugavusse ja vabadusse! Moekaim püks on dressilaadne, ägedaim jakk sportlik bomber, retuusid ja tossud passivad pea mistahes komplekti täienduseks.

Denim Dream / FIBIT Viru Keskus / FIBIT Courreges / Paris FW

Foto: Tiit Mõtus
Foto: Tiit Mõtus
Foto: Bulls

Modenne must-valge

Mustvalge on sel kevadel 90ndate minimalismi võtmes. Selge siluett ja puhtad pinnad, kuid sekka ka optilist graafikat ja geomeetrilisi mustreid. Pane tähele uusi nappe püksipikkusi ja supermugavaid, lausa apteegihõnguliselt steriilse joonega jalanõusid.

August / FIBIT Chanel / Paris FW Kaubamaja / FIBIT

Foto: Tiit Mõtus
Foto: Bulls
Foto: Tiit Mõtus

Moenõu annavad stilistid:

Lucine Ayanian (Naistemoe etenduse stilist, Moekuulutaja)

Ma soovitaks sel hooajal pastelle, mis sobivad omavahel imehästi. Heledapäistel soovitan pastellidele lisada kontrasti mahendavaid baasvärve, halli või beeži, tumedajuukseliste seljas mõjuvad pastellid hästi koos musta ja erksamate toonidega.

Foto: Kertin Vasser

Marion Laev (Viru Keskuse etenduse stilist, FIBIT)

Ärge laske end piiridest ahistada! Pole mingit vahet, kas tegu on meeste- või naisteriietega, neid fantaasiarikkalt miksides saab kõige põnevamaid kombinatsioone. Samuti võib julgelt kokku panna erinevaid printe.

Foto: Tiit Mõtus

Piret Vapajeva (Meestemoe etenduse stilist, Moekuulutaja)

Meestele soovitan praktilist parkajakki. Värvigammas on palju vaheldust – võid valida militaarse gamma või beežid toonid, kuid sama vabalt võivad mehed kanda roosat, pastelle. Selle kevade meestemoe hitiks on lilled, mis õitsevad kõikjal, ka parkajakkidel.

Foto: Kertin Vasser

Liis Plato (Kaubamaja etenduse stilist, FIBIT)

Kärbitud pikkusega, avarad püksid on sel kevadel suur hitt! Jala teeb see visuaalselt küll lühemaks, aga paned kontsad alla ja tulemus on väga lahe. Mugavus ja madalad kingad on endiselt trendipulsil. Uus on sügistoonide – karamelli ja sinepikollase – nägemine kevadel.

Foto: Tiit Mõtus

Kirsi Altjõe (Lastemoe etenduse stilist, Moekuulutaja) 

Soovitan pikki, õhulisi maksiseelikuid, mis lastemoes on üsna uus trend. Lastele meeldisid just maksiseelikute komplektid enim! Poistele pakuvad disainerid lillemustreid, aga nagu ikka on suvel aktuaalne ka mereteema.

Foto: Kertin Vasser

FOTOD: TIIT MÕTUS, KERTIN VASSER, BULLS

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles