Pühendunud mees osutus jõhkardiks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Hiina meest Liu Fengi peeti kaheksa kuud üheks kõige paremaks meheks, sest ta näitas oma koomas oleva naise vastu välja erilist hellust ja hoolt. Kui aga naine lõpuks ärkas, tuli karm tõde päevavalgele. 

2014. aastal sai Liu tuntuks kui ülihoolitsev abikaasa, kes ei jäta oma naist ka kõige suuremas raskuses üksi. «Selle tüdrukuga jään ma elu lõpuni kokku ja hoolitsen tema eest,» sõnas ta toona meediaväljaannetele. «Ma olen õnnelik ja õnnistatud ka siis, kui saan teda kas või ratastoolis ringi vedada.»

Liu võitis rahva südame, kui rääkis, et hoolitseb oma 22-aastase naise Lin Yingyingi eest, kes langes pärast ränka kukkumist koomasse. Väidetavalt kukkus naine nende ühises pagariäris 21. septembril 2014 ning sai seetõttu traumaatilise ajukahjustuse, peaaju põrutuse ja lisaks veel ajurebendeid. Talle tehti kaks ajuoperatsiooni ja kokku oli naine haiglas üle 100 päeva.

Kui Lin oli haiglas, vahetas mees tal mähkmeid, masseeris teda, toitis kuus korda päevas ja laenas kokku palju raha, et haiglaarveid tasuda. 2015. aasta jaanuaris lasti naine kodusele ravile abikaasa hoole alla.

Seejärel hakkas mehe versioon juhtunust lekkima. Naise vanematele tundus kahtlane, et Liu ei lasknud neil tütrel külas käia. Viimaks päädis olukord suure tüliga ja naise vanemad võtsid haige endaga kaasa. Alles maikuus suutis naine taas rääkida ning siis selgus kohutav tõde.

Lini sõnul peksis mees teda tainarulliga pähe, kuni ta teadvuse kaotas. Põhjuseks see, et naisel läksid kogemata kuklid kõrbema. Kui ta haiglas koomast ärkas, aga ei olnud veel võimeline kõnelema, ähvardas mees tappa kõik tema lähedased pereliikmed. 

Olukord tundus naise vanematele kahtlane juba varem, sest Liu ei andnud juhtunust selget ülevaadet. Kuigi ajakirjanduses kiideti noort meest kui unelmate printsi, tekkis Lini isal küsimus, kuidas on võimalik nii rängalt kukkuda. Kui hiljem ei lubanud mees naise vanemaid isegi oma tütrele külla, oli selge, et midagi on valesti.

Hiljem tunnistas Lin üles, et mees jõhkrutses temaga korduvalt. 2013. aastal lõi Liu teda rusikaga rinda, sest naine ei pannud tema käsu peale telefoni käest. Teine kord lõi mees naise näo sinikaid täis ja seetõttu varjas paar end mõnda aega hotellis, et naise vanemad vägivallale jälile ei jõuaks. 

Tänaseks ei ole Lin kahjuks oluliselt paranenud ja õpib iseseisvalt püsti tõusma. Tema vanemad pöördusid politseisse, kuid Liu põgenes ja on jäljetult kadunud.

Koduvägivalda esineb Hiinas palju rohkem, kui ametlikud numbrid näitavad. Naisliikumiste uuringud on tõestanud, et väga vähe on neid, kes julgevad koduseinte vahel toimuvast avalikult rääkida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles