Noorte naiste eeskujud: ema, JK Rowling ja Malala Yousafzai

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Phovoir / Scanpix

Head uudised – kaasaegsed noored naised ei taha enam saada järgmisteks Paris Hiltoniteks või Hollywoodi kuulsusteks. Hiljutine uuring paljastas, et eeskujude esikohal troonib hoopis olulisim naine iga inimese elus: ema!

Astral viis 16-24aastaste briti neiude hulgas läbi uuringu, et teada saada, milline on nende naiste topp kümme, kelle eeskujusid noored järgivad. Peaaegu pooled (47 protsenti) vastasid, et nende suurim rollimudel on nende oma ema. Harry Potteri raamatute autor JK Rowling troonib uhkelt teisel kohal (32 protsenti), kolmandal kohal (28 protsenti) on noorim Nobeli preemia laureaat, Malala Yousafzai, kes võitleb naiste hariduse eest, vahendab Female First.

Noorte naiste eeskujudeks on ka Emma Watson (27 protsenti), Jessica Ennis-Hill (kergejõustiklane, 17 protsenti), aga ka Hollywoodi näitleja Jennifer Lawrence (15 protsenti), seejuures moedisainerist endine vürtsitüdruk Victoria Beckham (5 protsenti) jäi esikümnest välja. Kate Middletonile vaatab alt üles 14 protsenti vastanutest, Adele’ile 13 protsenti ning kaht viimast kohta jagavad sportlane Rebecca Adlington (10 protsenti) ning ärinaine Karren Brady (9 protsenti). Vastus «minu õde» sai edetabelis samuti märkimisväärse kaheksanda koha – 12 protsenti vastanutest peab just oma õde suurimaks eeskujuks.

Kui arutlusele tulid põhjused, miks naised inspireerivad, nimetati enim iseloomukindlust. Enesekindlus, intellekt ja hea töömoraal olid samuti olulised põhjused. Kuulsust ei peeta peaaegu üldse faktoriks, miks kedagi endale eeskujuks seada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles