Teadlased leidsid, kelle süül peavad naised nii palju kodutöid tegema (1)

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui abielus või suhtes olevad naised on vahel imestanud, miks nad peavad nii palju kodutöid tegema, siis teadlased leidsid sellele küsimusele vastuse – meeste pärast.

Michigani ülikoolis tehtud uurimus näitas, et mehed tekitavad nädalas naistele juurde umbes seitse tundi lisakodutöid. Uurimuse juht Frank Stafford sõnas, et see on ammu tuntud muster: mehed töötavad rohkem kodust väljaspool ja naised võtavad seetõttu kodutööd enda kanda, kirjutab Huff Post.

«Naiste jaoks muutub olukord halvemaks pärast laste saamist,» lisas Stafford. Need järeldused põhinevad sissetuleku dünaamikat analüüsinud uurimusest, mida on läbi viidud juba alates 1968. aastast. Teadlased palusid inimestel päevikuid täita ja analüüsisid, kuidas inimesed veedavad oma aega. Osalejatelt küsiti, kui palju aega kulutavad nad söögitegemisele, koristamisele ja muudele majapidamistöödele.

Selgus, et kõige vähem kodutöid teevad vallalised naised (12 tundi nädalas). Abielunaised vanuses 60-70 tegid peaaegu poole rohkem kodutöid nädalas. Kõige rohkem peavad aga koristama, süüa tegema ja pesu pesema naised, kel on vähemalt kolm last (28 tundi nädalas).

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles