Kümme kavalat nippi vägistamise ennetamiseks

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Feminist Voice jagas oma Instagramis kasulikke juhiseid, kuidas ennetada vägistamist. Loe ja mõtle kaasa, see võib päästa nii mõnegi elu!

  1. Ära pane naiste jookidesse uimasteid.
  2. Kui sa näed naist üksinda kõndimas, jäta ta rahule.
  3. Kui sa peatad auto, et aidata teepervel masinaga hätta jäänud naist, pea meeles: ära vägista teda.
  4. Kui sa oled liftis ja siseneb naine, ära vägista teda.
  5. Kui sa näed magavat naist, siis kõige turvalisem on teda mitte vägistada.
  6. Ära kunagi hiili naise majja, kui ta uks või aknad on lukustamata. Samuti ära ründa teda tühjas parklas. Ära vägista teda.
  7. Pea meeles, et inimesed lähevad [keldriboksides asuvasse ühiskasutatavasse] pesumasinaruumi selleks, et pesu pesta. Ära püüa ahistada inimest, kes on seal üksinda.
  8. Kasuta «sõbrasüsteemi»! Kui sul endal ei ole parasjagu mugav kedagi mitte vägistada, kutsu sõber appi, et ta ei laseks sul kedagi vägistada.
  9. Kanna endaga kaasas vägistamisvilet. Kui sa oled olukorras, kus sa hakkad kedagi vägistama, puhu senikaua vilet, kuni keegi tuleb ja sind peatab.
  10. Ära unusta, et parim on olla aus. Kui sa kutsud naise kohtingule, ära teeskle, et ta pakub sulle inimesena huvi. Ütle talle otse välja, et plaanid teda pärast vägistada. Kui sa oma plaane selgete sõnadega välja ei ütle, võib naine võtta seda märgina, et sa ei püüagi teda vägistada.
 

A photo posted by FeministVoice (@feministvoice) on

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles