Mustvalge fotoseeria mõjus sõnum: ohvrid pole seksuaalrünnakutes süüdi

Kerti Kulper
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Austraalia fotograaf Rory Banwell tegi mustvalge fotoseeria nimega «Still Not Asking For It», mille eesmärgiks on tõmmata tähelepanu lähisuhtevägivallale ja sellele, et ohvrid pole rünnakutes kunagi süüdi.

Fotodel on inimesed palja ülakehaga ja nende kehadele või paberile on kirjutatud olulised sõnumid, näiteks «See pole kutse» või «Sinu keha, sinu valik». Banwell ütles Huff Postile, et mõned neist inimestest on kannatanud lähisuhtevägivalla all või langenud seksuaalse rünnaku ohvriks, teised inimesed on nende sugulased ja tahavad samuti seda tähtsat sõnumit edasi anda.

Banwell rääkis, et antud projekt sai alguse 2014. aastal, kui tema ja ta abikaasa said teada, et nad ootavad last ning sünnib tütar. «Meid mõlemaid muutis veidi ärevaks mõte, et peame teismelist tüdrukut kaitsma hakkama,» sõnas Banwell. «Paljud mu tuttavatest, kaasa arvatud mina ise, on kannatanud mingil moel seksuaal- või koduvägivalda… väga hirmutav on mõelda, et mu tütar võib kunagi ka seda kogeda.»

Fotograaf on saanud juba kriitikat selle eest, et tehtud fotod on üsna ühekülgsed, kuid ta selgitas, et tema eesmärgiks on kaasata fotoseeriasse erinevast rassist ja soost inimesi. Banwell ütles, et see fotoprojekt pole kaugeltki veel läbi.

Vaata juba valminud fotosid projekti Facebooki-lehelt!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles